Здраве и красота

Лосион за почистване на грим с натурални съставки

Почиства добре замърсяванията и подхранва кожата

13.06.2016г. / 17 22ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Прилагането на грим е ежедневен ритуал за красота на повечето дами. Неговото отстраняване в края на деня е не по-малко важно от поставянето му върху кожата. Въпреки богатия избор от почистваща козметика, днес споделяме една идея за това, как сами да си направите почистващ лосион за лице, направен изцяло от натурални съставки.

Ще ви бъдат необходими:

Хамамелис (под формата на отвара или масло) – действа стягащо на лицето, помага за затваряне на порите и премахване на излишния себум.

Дестилирана вода – Тя има невероятни детоксикиращи свойства, които ще помогнат при почистване на кожата. Можете да закупите дестилирана вода във всеки хранителен магазин.

Бадемово масло – Неговите полезни свойства за кожата са многобройни. Маслото действа като защита от UV слънчевите лъчи, подмладява кожата и я овлажнява. В края на деня спомага за нейното възстановяване.

Как да приготвите лосиона?

Свързани статии

В купичка смесете по три супени лъжици от дестилираната вода, бадемовото масло и супена лъжица от хамамелиса. Разбъркайте ги добре и след това с помощта на памучен тампон обтрийте добре лицето си.

Препоръчва се гримът от очите да почистите със специална за целта козметика. След почистването с лосион при нужда може да измиете лицето си с подходящ измиващ продукт.

Автор: Цветина Дилкинска

Коментирай