Здраве и красота

Извайващи фигурата упражнения, по-добри от тичането

Зарежете джогинга – има по-добри начини!

17.06.2016г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето хора смятат, че само с тичане се решават проблемите с наднорменото тегло. Тичането обаче невинаги дава резултат. Различните хора имат различен организъм, различен метаболизъм и различни заболявания, пречещи на нормалното редуциране на теглото.

Ето защо не трябва да бързате да се впускате към тичането и да изтощавате тялото си безрезултатно. Вместо това можете да опитате някои упражнения, които са много по-ефективни от тичането и които извайват фигурата много по-красиво, особено при жените.

Кои са те?

Спринтове с високо вдигнати колене

Опитайте да тичате на къси разстояния – не повече от 100-200 метра, като повдигате възможно най-високо коленете си.

Този начин на спортуване гори повече калории от обикновеното тичане като едновременно с това тонизира и стяга всички групи мускули и ускорява пулса, стопявайки мазнините.

Скокове от място с прихващане на коленете

Как се изпълнява това упражнение? Засилвате се като за скок от място, само че не скачате напред, а нагоре. Когато сте във въздуха притиснете коленете си максимално близо до тялото си като ги прихващате с ръка.

Повторете това упражнение поне 10 пъти на ден. За по-издръжливите и здрави физически се допускат и повече повторения.

Скачане на въже

Скачането на въже е мощна кардио тренировка, която гори много калории само при 10-15-минутна сесия.

Дълъг скок

Помните ли скоковете на дължина в училище? Припомнете си ги, ако искате да отслабнете и да изваете фигурата си, защото този вид физическа активност прави точно това.

При изпълнението на дълъг скок от място се впряга цялата сила на мускулите, което изисква изразходването на много енергия и калории.

Редуване на няколко упражнения в едно

Изпълняването на няколко упражнения като част от едно последователно цяло се разглежда едновременно като кардио и силова тренировка.

За целта можете да направите следното: застанете в изправена позиция. След това заемете позиция за клек с ръце напред. Клекнете, поставете ръце на пода, заемете поза за лицева опора. Изпънете краката назад максимално. Направете лицевата опора, след което бързо заемете отново поза за клек и се изправете.

За финал подскочете на място. Ако успеете да направите поне 20 повторения от това упражнение ще бъдете в страхотна форма до седмица!

Катерене

Независимо дали ще катерите истинска планина или ще отидете в зала за скално катерене на изкуствен терен, ефектът ще е прекрасен.

Този вид спорт извайва мускулатурата на всяко кътче от тялото ви като едновременно с това гори много калории. Всички групи мускули участват при катеренето. Освен това този вид тренировка се счита и за кардио натоварване, тъй като ускорява пулса.

Снимки: iStock

Коментирай