Здраве и красота

Натурални методи за премахване на целулит

Спазвайте ги ежедневно за по-добър ефект

04.07.2016г. / 08 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Омразният целулит е най-неприятният белег на трупането на мазнини. Въпреки че по-често се наблюдава при хора с наднормено тегло, целулитът засяга и слабите, дори децата.

Възпаленията, които целулитът причинява в тъканите, пречат на отслабването и предизвикват задържане на излишни течности. Така се получава затворен кръг, от който трудно се излиза.

Добрата новина е, че има редица природни начини да се справите с целулита. Ето някои от тях:

Ананас

Ако си правите антицелулитна диета не забравяйте да включите ананаса. В него има големи количества течности, които провокират дренирането на излишната задържана вода в организма.

Кокос

Кокосът има противовъзпалителни свойства. Те помагат за премахването и редукцията на портокаловата кожа. Кокосът допринася още за детоксикацията на организма и извеждането на вредните вещества от кожата.

Зелен чай

Зеленият чай е много богат на антиоксиданти. Борбата им със свободните радикали намалява възпалението в тъканите и допринася за премахването на целулита. За да имате най-добър ефект консумирайте зелен чай всеки ден.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет подобрява кръвообращението, което е от огромно значение за премахването на целулита. В него също има завидни количества антиоксиданти, което го прави чудесен начин за детоксикация. Кусайте по една супена лъжица ябълков оцет на ден.

Снимка: iStock

Банан

Бананите са едни от най-полезните плодове в борбата с целулита. Те са основен източник на витамин К, който играе роля в извеждането на токсините от организма, балансира водно-солевия баланс в тялото и потиска възпалението.

Похапвайте по един банан всеки ден.

Червено цвекло

Червеното цвекло е суперхрана, която намалява целулита, помага в отслабването и допринася за задържане на оптималното тегло. Ако нямате възможност да ядете често цвекло, то поне пийте прясно изцеден сок от него.

Авокадо

Казват, че трябва да се ядат мазнини, за да се преборят мазнините. Това е абсолютно вярно по отношение на авокадото.

Богатото на мастни киселини авокадо помага за намаляване на целулита и редукция на теглото. То засища и предпазва от резки прегладнявания. Препълнено е с полезни витамини и минерали.

Краставица

Краставицата е много богата на вода, което спомага за доброто дрениране на организма. Редовната консумация на краставици извежда задържаните течности, токсините и намалява целулита.

Коментирай