Здраве и красота

5 точки, с които да елиминирате различни болки

Няколкоминутен масаж намалява неразположението

05.07.2016г. / 07 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако погледнете дланите на ръцете си, ще видите линии и пръстови отпечатъци, които са уникални за вас. Това, което остава скрито са определени точки, които са свързани с някои органи и мускули.

Въпросните точки са така наречените рефлексивни зони. Когато някоя от тях бива масажирана, чрез нервната система се изпраща сигнал до мозъка и по този начин се намалява дискомфорта в определена област от тялото.

Пред вас са 5 зони, на които може да въздействате и да елиминирате едни от най-честите неразположения. Много е важно масажът да е бавен, с леки кръгови движения и да се изпълнява с палеца на противоположната ръка. Вашата дясна ръка съответства на дясната половина на тялото ви, а лявата ви ръка на лявата половина на тялото.

Кои са петте точки?

Когато имате проблем с храносмилането, червата, излишни газове или болки в стомаха. С палеца на лявата ръка масажирайте с леки кръгови движения тази точка, която се намира на свивката на дланта, под безимения пръст и кутрето.

Ако имате неразположение в рамото или гърба масажирайте кутрето по дължината, като наблегнете на изпъкналата част под него.

Бързо ще премахнете главоболието и напрежението в очите, като масажирате възглавничката на палеца.

При усещане за тежест в гърдите, белите дробове, болки в областта на сърцето, поставете палеца си под пръстите и масажирайте с кръгови движение от край до край (от кутрето до показалеца).

При неразположения с бъбреците или надбъбречните жлези, трябва да масажирате изпъкналата част под палеца.

Споделяме и видео, което ще ви улесни с масажа.

По материали от brightside.me

Снимки: brightside.me

Коментирай