Здраве и красота

Прост метод за предотвратяване на врасналите косми

Още по-гладки крака от всякога!

27.07.2016г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръсненето не е лека задача. Може и да става бързо, но врасналите косъмчета след това могат да се окажат истинско бедствие.

На всичкото отгоре все излизате от банята с порезни ранички, които още повече увеличават шанса под тях космите да се обърнат и да започнат да растат на обратно.

Ще се изненадате колко лесен начин съществува за предотвратяване на обратния растеж на космите след бръснене. Той е съвсем простичък, не изисква никакви допълнителни средства от ваша страна и е напълно безболезнен.

Ако все още се чудите за какво точно става дума, няма да ви мъчим повече – става дума за крема ви за овлажняване за след бръснене.

Всяка дама би трябвало да има подобен крем в арсенала си от козметични продукти. Ако нямате – бързо си набавете.

Какво трябва да направите?


Снимка: iStock

Дерматолозите съветват да нанасяте малко количество крем върху зоната, за която знаете, че е податлива на обратен растеж на космите. Това най-често са ингвиналните гънки, подмишниците, подбедрицата.

Намажете добре тези зони с овлажняващия крем. Правете това след бръснене, но и по два пъти на ден в следващите няколко дни.

Този метод ще спомогне на кожата да се отпусне, порите да се разширят и възпаленията и бучките по кожата да утихнат.

Колкото по-възпалена и груба оставяте кожата си, толкова по-трудно става за косъмчетата да пробият през нея. Така врастват навътре и предизвикват подувания, възпаления и дори по-големи главоболия.

Но вече знаете този прост метод за превенция на врасналите косми! Насладете се на гладката си кожа!

Коментирай