Здраве и красота

Народен лек за прочистване на артериите

Приготвен със здравословни съставки

05.08.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нездравословното хранене, заседналият начин на живот, могат сериозно да навредят на здравето ни. Уморяваме се по-бързо, задъхваме се при изкачване на стъпалата, трупаме излишни килограми, нивата на холестерола и кръвната захар излизат извън нормата.

Високият холестерол вреди сериозно на здравето и функцията на кръвоносните съдове, като по този начин се нарушава и нормалното кръвообращение. С течение на времето се развива заболяване, наречено атеросклероза, което крие висок риск от инфаркт и инсулт.

Редовната физическа активност, спазването на определена диета, могат да помогнат за прочистването на кръвоносните съдове. Днес споделяме и един народен лек, който също има добра ефективност при подобряване състоянието на кръвоносната система.

Запишете си необходимите съставки:

  • 2 чаени лъжички настърган корен от джинджифил
  • 100 г стафиди
  • 4 чаени лъжички зелен чай
  • 1 литър вода
  • 2 супени лъжици мед

Как да я приготвите?

Свързани статии

Сипете водата в голяма тенджера и след като заври сложете в нея стафидите. След 10 минути я махнете от котлона и добавете джинджифила и зеления чай. Покрийте с капак и оставете за една нощ. На сутринта прецедете отварата и добавете мед.

Пийте по 150-200 мл 30 минути преди хранене. За да подобрите здравословното си състояние, приемайте тази напитка поне месец и избягвайте консумацията на мазни и нездравословни храни.

Коментирай