Здраве и красота

5 натурални лека при неприятна миризма на подмишниците

Отвара от розмарин

09.08.2016г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лятото е сезон, в който се потим повече. За съжаление за миризливото потене сезон няма. То може да се дължи на хормонални промени, честа консумация на храни, провокиращи отделянето на миризлива пот, носенето на синтетични дрехи и бельо, лоша лична хигиена.

Ако хигиената ви е отлична, носите дрехи от естествени материи и дезодорантите не помагат, вижте какво може да намали или да елиминира неприятното изпотяване на подмишниците. 

Розмарин 

Чудесна билка, с която овкусяваме не само ястията си, но може да ни помогне да ухаем на свежест. За да елиминирате неприятната миризма под мишниците и да намалите риска от нейната поява, нанесете върху кожата няколко капки масло от розмарин.

Може да си приготвите и спрей с етеричното масло, като в шише с пулверизатор и вода, добавите малко от него. Не забравяйте, че преди да нанесете какъвто и да е лек срещу неприятното изпотяване, кожата трябва да е предварително почистена и подсушена. 

Магданоз

Магданозът има свойствата да премахва неприятните телесни миризми. Има два начина да използвате зелената билка за повече свежест. Пригответе си отвара от нея и оставете да се охлади.

Консумирайте я като чай и нанасяйте с памучен тампон върху кожата на подмишниците. Разбира се, не забравяйте да добавяте магданоз и към ястията. 

Лавандуловото масло

Eтеричното масло намира широко приложение при редица кожни проблеми, единият от тях е неприятната телесна миризма. Всичко, което трябва да направите е върху предварително почистена кожа да нанесете с леки масажни движения няколко капки от маслото.

С него също може да си направите спрей, комбинирайки го с вода. Тъй като маслото  от лавандула понякога може да предизвика алергии, предварително е добре да го пробвате върху кожата от вътрешната страна на китките. 

Градински чай

Градинският чай също може да бъде чудесен лек за неприятната миризма на подмишниците. Нанесете върху кожата има способността да въздейства върху свръхаквитните потни жлези, като пози начин намалява риска от прекомерно изпотяване.

Свързани статии

Направете си отвара от билката и оставете да се охлади. Нанесете от нея с памучен тампон върху кожата на подмишниците. След като изсъхне, повторете процеса. След това може да нанесете дезодорант. 

Масло от мента

Маслото от мента има силен и приятен аромат. Освен, че освежава кожата, то има способността да елиминира бактериите причинители на неприятните телесни миризми. Нанасяйте го върху кожата си или си направете спрей за тяло. 

Снимки: istock

Коментирай