Здраве и красота

Домашни грижи за красива кожа на лактите

Пилинг със зехтин

15.08.2016г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка дама мечтае да има красива и здрава кожа, както на лицето, така и на тялото. И най- малкото петънце може да ни накара да се чувстваме некомфортно, особено през летните дни. Кожата в областта на лактите, най-често бива засегната.

Триенето в материи, повърхности, дамската чанта, карат кожата да загрубее и да загуби своя свеж тен. Днес споделяме три натурални грижи, които ще ви помогнат да премахнете неприятните петна и да разкриете отново нейния добър външен вид. 

Пилинг със зехтин

За да поддържате кожата си млада и красива, не само в областта на лактите, но и на останалата част от тялото, правете един път седмично леки пилинги. Те премахват мъртвите кожни клетки и неравния тен. 

В купичка комбинирайте 1 супена лъжица захар с 1 супена лъжица зехтин. Разбъркайте добре и с получения пилинг, масажирайте лактите в продължение на 2-3 минути. След това изплакнете и ако е необходимо нанесете хидратиращ крем.

Маска с куркума

Куркумата е не само чудесна и полезна подправка, но може да направи кожата по-красива, изравнявайки нейния тен. В купичка комбинирайте малко количество куркума и прясно мляко. Трябва да се получи гъста каша.

Нанесете я върху лактите с леки масажни движения и оставете да изсъхне. Накрая изплакнете с вода и нанесете подходящ крем. 

Свързани статии

Маска с портокал

Цитрусовите плодове има способността да избелват кожата. Направете си грижа с 1 чаена лъжичка зехтин и сок от портокал. Разбъркайте добре и намажете лактите. След 10 минути изплакнете с вода. 

Правете тези грижи през ден до постигането на желаните резултати. За да запазите кожата на лактите свежа и красива, всяка вечер нанасяйте върху нея кокосово масло.

Снимка: istock

Коментирай
Свободно време