Здраве и красота

Многобройните ползи от кокосовото мляко

Полезно е за кожата и кръвоносните съдове

17.08.2016г. / 17 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Неговото ухание и вкус, напомнят за екзотика. Има кремообразна консистенция и може да бъде част от вашите здравословни напитки, както и от изкусителните ви блюда. Кокосовото мляко е един изключителен продукт, който не само добавя повече свежест и вкус в ежедневието ви, но консумацията му ви прави по-здрави. Ето няколко добри причини, да го включите в менюто си. 

Поддържа нивата на кръвната захар

Кокосовото мляко е богато на манган. Той се съдържа и в зеленолистните зеленчуци, някои плодове като ананас, малини, ягоди, грозде. Изключително важен е за поддържането на нивата на кръвната захар. Дефицитът му може да доведе до дисбаланс в нивата, както и до понижаване на така наречения "добър холестерол".

Полезно е за кожата и кръвоносните съдове

Красивата кожа се нуждае не само от ежедневни грижи, но и от полезни храни. Такава е кокосовото мляко. Освен на манган, млякото е богато и на мед и витамин С. Витаминът е от съществено значение за синтеза на колаген, който поддържа кожата еластична и млада.

Също така е важен и за поддържане на добрата функция на кръвoносните съдове, а доброто кръвообращение също е от значени за красотата на кожата. 

Прави костите здрави

Още една здравословна причина да добавите кокосово мляко в менюто си е, че то е с високо съдържание на фосфор и калций. Два елемента, които са необходими за изграждането и поддържането на костната плътност. Редовната консумация на кокосово мляко може да намали риска от развитието на остеопороза.

Намалява риска от анемия

Един от най-често срещаните типове анемия е желязодефицитната. Чаша от чудесното кокосово мляко, осигурява почти една четвърт от препоръчителния дневен прием на желязо. Този вид мляко ще ви помогне да се чувствате по-енергични и във форма. 

Намалява риска от мускулни крампи

Кокосово мляко е добър източник на магнезий, което е необходимо за облекчаване на мускулни болки и крампи. Когато в организма се наблюдава дефицит на магнезий и калцият е със завишени нива, може да провокира възбуждане и стягане на мускулите и нервите. Когато двата минерала са в баланс, тялото функционира правилно и нервната система е здрава. 

Свързани статии

Помага за отслабването

Кокосовото мляко е богато на диетични фибри. След неговата консумация, човек се чувства за по-дълго време сит, което го прави идеална напитка за хората, които се опитват да загубят няколко излишни килограма. Също така млякото съдържа мазнини, които бързо се метаболизират в енергия, вместо да се съхраняват като излишни телесни мазнини.

Снимка: istock

Коментирай