Здраве и красота

Защо маслото от бодлива круша е страхотно за кожата?

Маслото от опунция е сред най-обичаните суровини в козметичната индустрия

26.08.2016г. / 16 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бадемовото и аргановото масло са сред най-тачените в красотата. Техните полезни свойства са доказани и вълшебни. Но маслото от бодлива круша или както се нарича още опунция, е невероятно полезно в грижата за красотата. То е обявено за масло на годината за 2015-та от много козметични компании. 

Етеричното масло от бодлива круша има страхотни ползи за кожата. То я хидратира в дълбочина и има силни антистареещи свойства. В него се съдържат завидни количества витамин Е и висок процент ненаситени мастни киселини. Концентрацията на тези важни вещества е в пъти по-голяма от тази при аргановото масло.

Маслото от бодлива круша съдържа олеинова киселина, линолова киселина, стеаринова киселина, палмитинова киселина, токоферол. Всички те намаляват секрецията на себум, подхранват кожата и я правят по-здрава и млада.



За какво помага маслото от бодлива круша (опунция)?

Подхранва, овлажнява и омекотява кожата

Маслото от бодлива круша прави всичко това с вашата кожа. В плодовете на този специален кактус, принадлежащ към семейството на фикусите, също допринасят за красотата и здравето не само на кожата, но и на цялото тяло. 

В семките на тези плодове, а и в самите листа на опунцията се намират огромни количества полезни вещества и витамини, които работят в името на красотата и здравето ви. 

Маслото от бодлива круша е подходящо за суха и вяла кожа, която е изгубила голяма част от хидратацията си.

Възстановява еластичността на кожата

Еластичността на кожата е важна за нейния млад и свеж вид. Маслото от опунция допринася за стимулирането на синтеза на колаген. По този начин кожата се съживява и връща отново здравия си и младежки вид.

Свързани статии

Стяга порите

Един от най-големите проблеми на кожата е омазняването и разширяването на порите на кожата. Маслото от бодлива круша помага те да се свият отново. Колагенът в кожата също спомага за поддържането на порите на кожата в добро състояние.

Забавя стареенето

Стареенето на кожата е нещото, което всяка жена иска да спре или да забави възможно най-много. Маслото от семките и плода на опунцията правят точно това. 

Прояснява тена

Тенът на кожата се изравнява при редовна употреба на масло от бодлива круша. То е богато на витамин К, който има отношение именно към изсветляването на тъмните кръгове около очите и разширените капиляри. 

Снимки: istock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати