Здраве и красота

Растения, които подобряват съня

Поставете в спалнята алое вера

17.10.2016г. / 15 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Трудно заспивате, имате нарушен сън и на сутринта сте уморени? Проблемите със съня нарушават нормалния ни ритъм. Освен с подходящи храни и напитки преди сън, можем да си помогнем и със силата на някои растения. Декорирани в дома, любимите ни цветя придават повече уют. Днес споделяме с вас няколко растения, които доказано спомагат за по-добрия сън. Вижте кои са.

Алое вера

Алое вера е растение, което е използвано в продължение на векове като лек. Освен че има редица ползи за здравето и красотата на кожата и косата, алоето може да помогне да имате и по-добър сън. За разлика от повечето растения, то отделя кислород през нощта, така че е добре да е в спалнята. Повишеното количество кислород във въздуха може да помогне за намаляване и на тревожността и стреса и да подобри съня ви.

Жасмин

Жасминът излъчва не само красота и приятен аромат, но е едно от растенията, които е добре да поставите в спалнята си, когато искате да се наслаждавате на качествен сън. Доказано е, че освен дълбок сън, увеличава бдителността и производителността на следващата сутрин. Ако сте от ранобудните, искате да бъдете продуктивни и дейни, вземете си жасмин.

Снимка: istock

Лавандула

С приятен лилав цвят и благоуханна миризма, лавандулата е растението, което лятно време ще държи комарите извън спалнята ви. Ароматът му намалява стреса, действа успокояващо и релаксиращо. Всичко това ще ви помогне да спите като бебе.

Английски бръшлян

НАСА е обявила английския бръшлян за растението, което най-интензивно прочиства въздуха. Спокойно може да го отглеждате в дома или офиса, освен в градината. Особено подходящ е за отглеждане в помещения с по-висока влажност и с предпоставка за появата на мухъл.

Това е особено важно за хора с дихателни проблеми. В спалнята ще спомогне нощно време да имате максимално пречистен въздух и по този начин да спите пълноценно.

Свързани статии

Свекървин език

За разлика от езика на свекърва ви, това растение не хапе. То е едно от най-добрите пречистващи въздуха растения. Поставете го в дома си, ако често страдате от главоболие и дихателни проблеми.

Свекървиният език не е претенциозен за отглеждане, но ползите му за здравето са съществени. Ако искате да спите добре всяка нощ, трябва да го имате в дома си.

 

Коментирай