Здраве и красота

Пилинг за крака с английска сол

Намалява риска от появата на гъбички

22.10.2016г. / 09 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През летните месеци обичайно обръщаме повече внимание на състоянието на стъпалата. Полагаме редовни грижи за кожата, педикюра си. Тази грижа е добре да продължи и през останалите сезони. Ето защо споделяме с вас една домашна рецепта за пилинг за крака, в който основна съставка е английската сол.

Английската сол е богата на магнезий, минерал, който подобрява кръвообращението, намалява мускулните крампи. Тази сол има силно детоксикиращо действие. Ето защо при стрес, болки в мускулите, след спорт, се препоръчва да правим релаксиращи вани с английска сол.

Домашният скраб приготвен с нея, ще ви помогне да поддържате стъпалата си в добро състояние, да намалите стреса, безсънието, а ако масажирате и кожата в областта на прасците, да облекчите и напрежението в тази част на тялото. Какво ще ви бъде необходимо, за да си го приготвите?

В купичка смесете:

  • 1 чаена чаша английска сол
  • 1/4 чаша кокосово масло (може и друго, като масло от жожоба, бадем, зехтин)
  • 15 капки етерично масло от лавандула.

Всички съставки се разбъркват добре. Пилингът се нанася с леки масажни движения върху влажна и предварително почистена кожа. Масажирайте в продължение на 5 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Свързани статии

Английската сол в комбинация с маслото от лавандула ще бъдат вашия малък спа ритуал. Също така тази комбинация ще намали и риска от появата на гъбички по кожата на краката и ноктите.

 

Коментирай