Здраве и красота

Домашен лосион с кокосово масло и алое вера

За какво помага?

11.11.2016г. / 09 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Алое вера и кокосово масло е една чудесна комбинация. Защо? Защото тези два продукта, слети в едно, правят чудеса с кожата. Този домашен лосион не може да се сравнява с фабрично приготвените козметични продукти. Той е натурален и не съдържа никакви вредни примеси.

Домашният лосион с кокосово масло и алое вера облекчава екзема, различни видове сърбеж по кожата, зачервявания, раздразнена кожа, обриви. Ефектът му се дължи на много мощните антибактериални и противогъбични вещества в тези два продукта от природата.

Съставки за лосиона:

  • ½ чаша кокосово масло
  • 1/3 чаша гел алое вера

Смесете гела и предварително разтопеното на водна баня кокосово масло в купа. Разбъркайте добре с дървена лъжица. По желание прибавете няколко капки етерично масло без значение какъв аромат.

Снимка: iStock

Лосионът се съхранява в стъклен съд с плътно затварящ се капак. При нужда засегнатото място се маже сутрин и вечер всеки ден до пълното излекуване.

За какво помага лосионът?

Специалният домашен лосион от кокосово масло и алое вера помага при екземи, ухапвания от насекоми, кожни алергии, акне, успокоява дори сухата раздразнена при псориазис кожа. Тази смес е подходяща и за овлажняване и дълбоко хидратиране на кожата, както и за третиране на стрии.

Коментирай