Здраве и красота

3 страхотни маски за лице с нар

Нарът и неговите чудеса за кожата

19.11.2016г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нарът е дар от природата. Той има изключителни лечебни свойства. Консумацията на нар дава ценни витамини, минерали и антиоксиданти на организма. Прилагането му върху кожата под формата на натурални маски пък я прави истински жива, красива, еластична, свежа и предпазена от ранна поява на бръчки.

В нара се съдържат витамини К, В, С. Всички те имат свойството да потискат стареенето и да редуцират фините линии и бръчките. Фитохимикалите в нара стимулират деленето на клетките в кожата като по този начин я правят по-млада и сияйна. Те предпазват от възпалителни процеси и акне.

Как да си направите полезни маски с нар за лице?

Маска с нар и лимон

Тази маска е препълнена с витамин С, тъй като той се съдържа в големи количества както в нара, така и в лимона. Ето защо този мощен антиоксидант ще залее кожата ви със здравословните си качества и ще я направи здрава и бляскава.

Изцедете сока от лимона. Смесете го със зрънцата нар в блендер или с пасатор. С помощта на памучен тампон нанесете маската върху лицето и шията. Оставете да подейства 30 минути и изплакнете.

Снимка: iStock

Маска с нар и зелен чай

Зеленият чай е един от най-богатите на антиоксиданти източници в природата. В комбинация с нара кожата получава истинска антиоксидантна бомба, зареждаща клетките с полезни вещества, борещи се със стареенето и възпалителните процеси. Резултатът е изравнен тен, гладка кожа без комедони, балансирана секреция на себум и гладка текстура.

Сварете зеления чай. Извадете зрънцата нар от плода. Смесете в купа чая, нара и добавете 1 супена лъжица кисело мляко. Получената маска нанесете върху кожата и оставете за около 30 минути.

Маска с нар и мед

Медът има лечебни свойства, тъй като съединенията в него имат натурален антибиотичен характер. Смесете една супена лъжица мед със зрънцата от един нар. Разбъркайте добре с пасатор. Ще се получи гладка паста. Нанесете я върху почистена кожа и отново оставете за 30 минути да подейства.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Рада Николова ( преди 1 година )
Много ви се радвам как лежерно описвате маската нар със зелен чай. Въпросът ми е, вие правили ли сте я? Интересно ми е да видя консистенцията!1. Чая на пакетчета или на листа?2. Отварата или листата се ползват?3. Как ще задържите зрънцата от нар на лицето си?4. Нарът не трябва ли да се смели!А, като се направи, не става ли течен? Точно както и чая?5. Млякото прибавено към чай и зърна от нар, не се ли разтича по лицето?Общо взето, когато предлагате нещо, направете го по точния начин- грамажи, подробности /коя част от чая, зърната от нар цели или не/, може и снимка. А, пък аз лично ще изпадна във възторг, ако има видео, как точно застават на лицето течните съставки.Така че, когато пишете, направете го, за да е полезно и разбираемо. В противен случай, само драскате, излишности!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар