Здраве и красота

Великолепен лосион за кожа с масло от тамян

Домашна грижа за кожата

06.12.2016г. / 15 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Готовата козметика в търговската мрежа носи колкото ползи, толкова и вреди за здравето на кожата и организма. Наред с полезните съставки в нея се срещат и множество вредни съпътстващи вещества, които участват в състава на редица кремове, лосиони, козметични и измиващи продукти.

Тези химикали причиняват хормонални смущения, рак, безплодие, проблеми с менструацията, храносмилателни, сърдечносъдови проблеми и заболявания на нервната система, респираторни проблеми, бъбречни заболявания, алергии.

Такива химикали са натриев лаурел сулфат (SLS), изкуствени оцветители, толуол, парабени, различни ароматизатори и консерванти.

Домашната козметика винаги е за предпочитане. Няма нищо сложно в приготвянето ѝ. Трябва само да знаете какви съставки са ви необходими.

Домашно приготвеният лосион с масло от тамян е истинско чудо. Той ухае приятно и е изключително полезен за кожата и тялото. Тамянът ефективно се бори с различни видове рак, прониквайки през кожата. Той балансира хормоналните нива и потиска размножаването на злокачествени клетки.

Съставки на лосиона с тамян:

  • ¼ чаша зехтин
  • 10 капки етерично масло от тамян
  • 10 капки масло от лавандула
  • 3 супени лъжици кокосово масло
  • 1 супена лъжица пчелен восък
  • 1 супена лъжица масло от ший
  • 5 капки масло от мента
Свързани статии

Начин на приготвяне:

На водна баня разтопете и смесете заедно кокосовото масло, зехтина, маслото от ший, пчелния восък. Разбъркайте много добре, за да се смесят тези гъсти масла. Свалете от огъня и прибавете етеричните масла. Отново бъркайте бавно и непрекъснато, докато наливате.

Оставете сместа да се охлади на стайна температура. За да добие кремообразна текстура, разбийте я енергично с помощта на ръчен миксер или пасатор. Прехвърлете я в подходящ стъклен съд за съхранение.

Лосионът е подходящ за цялото тяло. Избягвайте само деликатните зони около очите, устните и лигавиците на кожата.

Снимка: iStock

Коментирай