Здраве и красота

Грешки при нанасянето на спирала, правещи очите подпухнали

Къде грешим

16.10.2019г. / 13 37ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поставянето на спирала на миглите не е лесна задача. Много жени правят куп грешки, гримирайки очите си. Някои от тези грешки правят очите да изглеждат още по-подпухнали, отколкото всъщност са.

Кои са най-честите грешки при слагане на спирала и как да ги избегнем?

Нанасяте спирала с неподходяща текстура

Някои спирали имат прекалено течна формула, което при нанасяне кара миглите да изглеждат ужасно слепнали. Други спирали пък са твърде лепкави и с твърда текстура. Те са трудни за нанасяне и оставят цели буци от спиралата върху миглите. Тествайте спиралата преди да я купите, за да сте сигурни, че няма да прави очите и миглите ви ужасни.

Четката на спиралата е прекалено дебела

Прекалено дебелите четки не са особено подходящи, защото по тях полепва прекалено много спирала и разнасянето ѝ е много трудно. Дебелите четки правят миглите да изглеждат ужасно тежки от грим, което пък прави очите подпухнали и вдлъбнати.

Не сте изцедили добре

Изцеждането на четката е много съществено, защото нанасянето на твърде много материал също има значение за това дали очите ви ще изглеждат подпухнали или не. Винаги правете движение, с което да премахвате излишния материал от четката.

Извивате четката право нагоре по косъма

Важно е да движите четката леко вляво и вдясно при нанасяне на спиралата. Не нанасяйте само нагоре, защото така пропускате части от косъма, който остава „необлечен“ в грим. Започвайте винаги от началото на косъма и извивайте до самия му край. Това ще направи очите повече изразителни и по-малко подпухнали.

Нанасяте прекалено бързо

Спиралата трябва да се нанася бавно и по цялата повърхност на косъма, ако искаме миглите да изглеждат добре.

Нанасяте нова спирала върху старата

Случвало се е на почти всяка жена да ѝ се наложи да освежи спиралата си вечерта или по средата на деня. Важно е обаче да отстраните старата и тогава да нанесете нова. Ако сложите нов слой върху стария, най-много да влошите положението, вместо да го оправите.

Коментирай