Здраве и красота

Чудесата на аргановото масло

За какво може да се използва маслото от арган

26.12.2016г. / 15 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Аргановото масло е невероятно полезно. Богато е на витамин Е, мастни киселини, които хидратират кожата в дълбочина. Това масло е едно от най-подходящите в грижата за кожата, тъй като може да въздейства благоприятно на почти всеки тип кожа. Подходящо е за третиране на шията, лицето, както и други сухи части на кожата, които имат нужда от дълбоко подхранване.

Маслото от арган е полезно не само за кожата, но и за косата, тъй като я подхранва в дълбочина и допринася за регенерацията ѝ.

Предотвратява бръчки

Аргановото масло е чудесен приятел в борбата с бръчките, защото не само хидратира в дълбочина, но и съдържа мощни антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Масажирайте вечерно време рисковите зони, по които най-често се образуват бръчки и оставяйте маслото през нощта да действа.

Регенерира нацепените краища на косъма

Третирайте краищата на косата с арганово масло. То е много полезно за суха, изтощена и често боядисвана коса. Аргановото масло ще помогне за по-бързото им възстановяване дори без нужда от често подстригване на краищата.

Предпазва от горещината

Честата употреба на загряващи косата уреди я изтощава. Ако ползвате преса за коса, сешоар или маша по-често от препоръчителното, използвайте арганово масло. Нанесено преди употреба на нагряващи уреди за коса, то помага за предпазването на косъма от вредното им влияние.

За приглаждане на щръкнали косми

Малките щръкнали косъмчета след сешоар или баня могат лесно да се овладеят с помощта на аргановото масло. То може да се нанася както на мокра, така и на суха коса.

Успокоява кожата след бръснене

Вместо да нанасяте разни лосиони и кремове за след бръснене, използвайте арганово масло. То е в пъти по-полезно от останалите козметични продукти, защото е натурално и подхранва в дълбочина. То има свойството да успокоява раздразнената кожа и да потиска възпалението.

Кара кожата да сияе

Редовното ползване на арганово масло вместо крем за лице прави кожата сияеща и бляскава. Дълбокото ѝ подхранване и овлажняване е есенциално за външния ѝ вид. Постигнете го с помощта на аргана и вълшебствата му.

Подхранва и устните

С арганово масло могат да се подхранват и устните. Тази нежна кожа има нужда от дълбока хидратация и маслото от арган ѝ я дава. Устните стават по-меки, сочни, пухкави и по тях не се образуват цепнатини и пукнатини, особено през зимата.

Подходящо е за ексфолиране

Ексфолирането е важно за кожата, защото с него почиствате дълбоко и премахвате токсините и мръсните наслагвания по кожата, трупащи се в нея ежедневно. Скраб със захар и арганово масло е чудесно средство да ексфолирате кожата както на лицето, така и на тялото.

Подходящо е и за масаж

За един хубав релаксиращ масаж трябва подходящо масло. Аргановото масло може да се използва за отпускащи масажи, защото подхранва кожата, абсорбира се бързо и не оставя усещане за мазна кожа.

Снимка: iStock

Коментирай