Здраве и красота

Защо е важно водата да се съхранява в медни съдове?

Много по-полезно от съхранението в пластмасови бутилки

06.01.2017г. / 15 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Съхраняването на водата в медни съдове има огромни ползи за здравето и не само това – този метод на съхранение предпазва и от някои много опасни заболявания.

До този извод стигат група учени, които публикуват резултатите от изследването си в Националната медицинска библиотека към Американския национален здравен институт.

Проучванията показват, че съхранението на водата в медни съдове убива бактериите. Освен това изследователите наблягат на факта, че бутилирането на водата в пластмасови бутилки и съдове я насища с бисфенол А, свързан с развитието на рак и хормонални смущения, пише Natural News.

Като констатация учените извели някои много важни ползи за здравето от съхранението на водата в медни съдове. Ето 10 от тях:

Бори стареещите процеси

Медта има изключително мощни антиоксидантни свойства, което я прави пръв приятел в борбата със стареещите процеси в тялото. Свободните радикали, причиняващи стареене, бръчки, фини линии и не само това – преждевременно стареене на важни органи и системи, биват неутрализирани от тези антиоксиданти.

Подобрява храносмилането

Повишената киселинност в организма е една от причините за влошено храносмилане, образуване на газове, подуване, реакции срещу някои храни. Медта има свойството да намалява киселинността в тялото като балансира цялостно pH-то.

Ускорява отслабването

Ако имате проблем с теглото и искате да отслабнете по-бързо, медта помага. Регулирайки метаболизма и храносмилането, свалянето на килограми става по-лесно.

Ефикасна е в превенцията на рака

Водата, престояла в медни съдове се насища с вещества, борещи се активно с раковите процеси в клетките. Това свойство се дължи отново на антиоксидантите.

Нормализира функцията на щитовидната жлеза

Вредните вещества в пластмасите като бисфенол А причиняват хормонален дисбаланс. Това влияе най-често на щитовидната жлеза, проблеми с която имат все повече жени. Медта спомага за нормализиране на хормоналните проблеми и подобрява функцията на щитовидната жлеза.

Потиска възпалението и болките при артрит

Медта има мощни противовъзпалителни свойства, които облекчават болките и сковаността в ставите при артрит. Намаляването на възпалението води до намаляване и на болките. Освен всичко останало медта повишава и имунната система, което допълнително потиска симптомите на артрит.

Свързани статии

Подобрява мозъчната функция

Проблемите с паметта и концентрацията могат да бъдат овладени с помощта на медта. Тя стимулира мозъчната дейност и дори според учените потиска припадъчните пристъпи при епилепсия.

Стимулира сърдечносъдовата система

Наситената с медни частици вода подобрява работата на сърдечносъдовата система. Тя има свойството да намалява холестерола и триглицеридите, виновни за редица заболявания.

Помага за бързо зарастване на рани

Противовъзпалителните свойства на медта отново помагат и тук. Тя неутрализира бактериите и вирусните микроорганизми, пречещи на бързото зарастване на отворени рани.

Ефикасна срещу анемия

Освен желязо, при анемия са необходими мед и магнезий. Така консумацията на вода, престояла в медни съдове, помага в борбата с анемията.

Снимка: iStock

Коментирай