Здраве и красота

Какво е хайлайтър и как да го използваме?

За перфектна визия

12.01.2017г. / 07 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Козметичната индустрия ни предлага богата гама от продукти с различно предназначение. Днес ще обърнем внимание на един продукт, който все повече дами използват – хайлайтър. Уникален продукт, който може да промени изцяло облика и да подчертае красотата ви.

Ако се прилага правилно, той придава повече свежест, сияйност. Не само ще изглеждате по-различно, а всички ще смятат, че сте невероятни. Може да избирате между течен, кремообразен, прахообразен, под формата на пудра, маркер.

Защо е добре да го направите част от вашия ежедневен или вечерен грим?

Отворете погледа

Когато във вътрешните ъгълчета на очите поставите малко хайлайтър, погледът ви ще изглежда по-буден, озарен. Сякаш окото се отваря.

Изглеждате по-млади

Всяка дама иска да изглежда млада и свежа за по-дълго време. И тук хайлайтърът може да добави от своята магия. Нанесете го в горната част на скулите. Така ще постигнете красиво отражение, повече свежест и ще изглеждате по-млади.

                         Хайлайтър и контур, за структуриране на перфектна визия. 

Направете така, че челото ви да изглежда полирано

Ако добавите малко от продукта на челото в областта над веждите си, кожата ви ще изглежда като полирана. Хубавото на хайлайтъра е, че спомага за изравняване на тена, намалява видимостта на пигментните петна, фините бръчици.

Направете носа си по-малък и фин

Ако не харесвате формата на носа си, може да я коригирате леко с помощта на хайлайтър. Върху носната кост от началото до края нанесете от продукта с леки потупващи движения. Разбира се може да използвате и четка за грим, ако ви е по-лесно. След това от двете страни на носа нанесете контур или фон дьо тен, който е с 1-2 тона по-тъмен от вашият цвят на кожата.

Нанесете го с тънка четка за грим. Ако искате да направите ноздрите по-тесни, нанесете контура само върху тях. Когато искате целият нос да е видимо стеснен, трябва да нанесете по страничната дължина на носа (от основата на веждите до ноздрите). Може да го разнесете допълнително и с помощта на гъба за грим, за да не личат тъмните линии, които ще направите.

Свързани статии

След това завършете с пудра или фон дьо тен, отново с потупващи движения, но не забравяйте, че е много важно да слеете цветовете и да имате естествен вид, а не да личат корекциите, които сте нанесли. С хайлайтър и контур може да коригирате цялото си лице. Ким Кардашян също ползва този трик за перфектна визия.

Изкусителни устни

Хайлайтърът е чудесен и когато искате да придадете повече обем на устните си. В средата на горната и долна устна нанесете от продукта. След това нанесете желания от вас цвят червило или гланц с потупващи движения, за да го слеете с хайлайтъра.

Снимка: iStock

Коментирай