Искате да сте красиви като своите любимки от Холивуд? Прекрасните актриси от отминалите времена носят чар, женственост и сексапил, каквито и днес са ненадминати. Вижте някои от триковете за красота на Мерилин Монро, Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър и още много други знаменити красавици!

Мерилин Монро

Мерилин Монро имала своята тайна за прословутите си сочни червени устни. Тя карала гримьора си да нанася 5 различни нюанса на червеното, за да се постигне крайният резултат на плътни устни, които само чакат да бъдат целунати.

Одри Хепбърн

Чудите се каква е тайната на дългите, красиви мигли като на кошута на Одри Хепбърн? След като нанесе спирала, тя никога не пропускала с помощта на игла да раздели всяко косъмче, за да накара миглите си да пърхат.

Елизабет Тейлър

Може да ви се стори твърде странно, но тайната на Лиз Тейлър за гладка кожа е ежедневното бръснене на лицето. Да, точно така – тя е бръснела фините нежни косъмчета, които почти всяка жена има. Правела го всеки ден и резултатът бил винаги бляскава и идеално гладка кожа.

Грейс Кели

Може да си мислим, че очертаването на контури на лицето е модерна техника за гримиране и придаване на акцент, но това не е така.

Грейс Кели обожавала да подчертава скулите си с по-тъмен руж, като едновременно с това използвала по-светла пудра за останалите части около очите, устните и челото.

София Лорен

Естествено, София Лорен спазва средиземноморската диета през целия си живот. Ето защо нейната кожа блести отвън и отвътре. София неведнъж е споделяла, че от малка се маже с натурален зехтин за бляскава и опъната кожа.

Грета Гарбо

За да подчертае дълбочината на погледа си и да му придаде повече театралност, Грета Гарбо винаги поставяла малко количество вазелин под сенките си за очи.

Вивиан Лий

За да придаде повече обем на устните си, Вивиан Лий винаги използвала молив за устни. С него тя продължавала естествената линия на горната си устна като я правела по-плътна. Контурът обаче е природна даденост, която красавицата притежавала.

Още по темата

Ингрид Бергман

Шведската актриса Ингрид Бергман никога не ползвала грим, освен ако не се налага за роля. Това е нейната тайна за свежа, млада и здрава кожа. Толкова е просто!

Глория Суонсън

Основният трик на Глория Суонсън за красота са пресните зеленчуци. Тя ги поставя върху лицето си, за да попие кожата ѝ от пресните им сокове. Също така никога не пропуска и ден без да хапне голяма порция пресни зеленчуци.

Карол Ломбард

На младини Карол Ломбард претърпява автомобилна катастрофа, при която носът ѝ пострадва и остава леко изгърбен. За да прикрие този дефект тя винаги поставяла преди грима си тънка бяла линия от молив или туш, за да накара носа си да изглежда по-прав.