Здраве и красота

3 смутита за повече енергия и баланс на кръвното налягане

Бъдете винаги във форма

03.02.2017г. / 07 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В ежедневното меню понякога добавяме и плодови и зеленчукови смутита. Тези приятни напитки могат да имат редица здравословни ползи. Споделяме 3 смутита, които ще ви помогнат да поддържате добри енергийни нива, здрави кости и регулират кръвното налягане.

Смути за контрол на кръвното налягане

Съставките за приготвянето на това смути са богати на витамин С, антиоксиданти, минерали, като магнезий, калий. Съчетани заедно в една напитка, те не само регулират по естествен път стойностите на кръвното налягане, но подобряват мозъчната дейност и намаляват риска от развитието на някои видове рак.

В блендер комбинирайте две чаши замразени или пресни горски плодове, половин чаша кокосова вода, половин чаша грозде, една чаша вода, половин чаена лъжичка настърган джинджифил, малко настъргана портокалова кора и канела на прах.

Тази напитка има освежаващо действие и малко калории, което е важно за поддържането на здравословни нива на кръвното.

Смути за уморени мускули

След дългия работен ден или спортни занимания, мускулите ни се нуждаят от отпускане и възстановяване. За да си приготвите тази здравословна напитка ще ви бъдат необходими: две чаши кокосова вода, една чаша спанак, два-три малки банана, една чаена лъжица семена от чиа, десет сурови бадема и една четвърт чаена лъжичка канела на прах.

Свързани статии

Всичко се пасира до получаването на хомогенна смес. Този шейк ще ви зареди с енергия и ще помогне за възстановяването на мускулите.

Смути за здрави зъби

Съставките в това смути са богати на витамин К, който ще се погрижи за здравето на вашите зъби, венци и кости. В блендер комбинирайте три чаши грозде, листата на една връзка магданоз, едно авокадо, две чаени лъжички настърган джинджифил и една чаша вода.

Коментирай
Свободно време