Здраве и красота

Червеният винен оцет – страхотно полезен!

С него се отслабва, контролира се кръвната захар и се стимулира метаболизмът

14.02.2017г. / 13 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Говорили сме много за ползите за здравето от ябълковия оцет. Време е да поговорим за червения винен оцет. Той не е предвиден само за салатен дресинг, а има редица ползи за организма, които заслужават специално внимание. Сред тях са намаляване на кръвната захар, отслабване, забавяне на стареенето и стимулиране на метаболизма.

Червеният винен оцет редуцира телесните мазнини

Вместо да се чудите кои храни да изключите от менюто си като вредни, обърнете повече внимание на включването на винен оцет. Изследванията сочат, че веществата в него стимулират редуцирането на телесни мазнини при редовна консумация. Оцетната киселина е най-ефективната съставка в червения винен оцет срещу мазнините и провокира тяхното изгаряне.

Забавя процесите на стареене

Забравете скъпите козметични продукти и процедури. Виненият оцет е новият ви най-добър приятел в борбата със стареенето, бръчките и фините линии.

Освен това той помага и за забавяне на естествените стареещи процеси в организма, които причиняват не само преждевременно изхабяване на органите и системите, но и злокачествени туморни процеси.

Благодарение на голямото количество антиоксиданти в червения винен оцет тези процеси се забавят, а атакуващите свободни радикали се неутрализират. Добавяйте червен винен оцет към менюто колкото можете по-често.

Потиска апетита

Една от най-трудните задачи в борбата с килограмите е апетитът. Как да контролирате количеството погълната храна след като все сте гладни!?

На помощ идва червеният винен оцет. Той има свойството да потиска апетита като по този начин предпазва от прекомерна консумация на излишни калории.

Освен това червеният винен оцет е много богат на витамини, минерали, желязо, калий, полифеноли, антиоксиданти, които дават една чудесна съвкупност от хранителни вещества на организма.

Свързани статии

Регулира кръвната захар

Червеният винен оцет допринася за подобряване на чувствителността на клетките към инсулина. Това го прави полезен срещу диабет тип 2 и инсулинова резистентност. Изследванията сочат, че 2 супени лъжици винен оцет на ден допринасят за нормализиране нивата на кръвната захар.

Стимулира усвояването на калций

Калцият не може да се усвои напълно сам по себе си. Необходим му е както витамин D, така и оцетна киселина. Тя спомага за подобряване на абсорбирането на калция като по този начин се подобрява костната плътност, изграждането на костно вещество и се намалява рискът от чупливост на костите.

За какво още помага червеният винен оцет:

  • контролира храносмилането
  • подобрява здравето на косата и кожата
  • допринася в борбата с рака и неговата превенция

Снимки: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Камелия Виденова ( преди 3 години )
Да, абсолютно съм съгласна, но има една голяма подробност - на пазара е пълно с фалшиви оцети. Аз лично съм правила процедурите с този винен оцет Винен оцет 6% - Винпром АД Велико Търново и съм много доволна. Ефектът наистина е забележителен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар