Здраве и красота

12 съвета за плосък корем

Отървете се от коремните мазнини за няколко седмици

14.06.2018г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Наближава лятото и идва времето, в което да се замислите за стягане на корема. Излишните мазнини, които сте натрупали през зимата, както и досадните паласки, могат да се неутрализират с някои упражнения и важни ежедневни навици. Кои са те?

Кардио

За да стегнете корема правете кардио упражнения всеки ден. Тичане, аеробика, скокове от място – всички те влияят на коремните мускули. Не мислете, че само коремните преси са начинът да стегнете корема.

Разходки

Разхождайте се енергично всеки ден. Това помага за стягане на коремната мускулатура.

Увеличете фибрите

Фибрите в диетата помагат за изгарянето на мазнини и стимулиране на храносмилането, както и ускоряване на метаболизма.

Правете планк

Упражнението планк е много полезно за стягане на коремни мускули, както и останалите мускулни групи в цялото тяло. Как се прави можете да си припомните тук.

Пускайте прахосмукачка по-често

Чистенето с прахосмукачка и парцал за под представлява натоварване за коремните мускули. Следващия път, когато ви домързи да чистите, сетете се за този факт и се хващайте на работа.

Намалете солта

Солта в храната предизвиква задържане на вода и подуване на корема. За плосък корем се придържайте към безсолна диета.

Яжте авокадо

Авокадото е препълнено с полезни мазнини, които намаляват мастните натрупвания около талията и помагат за постигане на плосък корем за няколко седмици.

Снимка: iStock

Изключете газираното

Газираните напитки са враг номер едно на плоския корем. Ето защо просто трябва да ги премахнете от диетата, не само да ги намалите.

Избягвайте алкохола

Алкохолът е калоричен, следователно противопоказен за красива фигура.

Правете упражнения, имитиращи гребане

Ако нямате възможност да се занимавате с истинско гребане, във фитнес салона наблегнете на тренажорите за гребане. Тези упражнения помагат невероятно много за стягане на корема.

Яжте риба

Рибата съдържа полезни мазнини. Яжте риба поне 2 пъти в седмицата. Най-полезни срещу коремни мазнини са сьомгата, рибата тон, бялата риба, пъстървата.

Хидратирайте се

Добрата хидратация помага както за редукция на теглото, така и за плосък корем.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
От известно време отварям този и други сайтове, които се представят за женски. Виждам това, което мъжете си представят за жените. Не ми се е случвало да видя в сайт за мъже да им се обяснява, че ябълките са полезни например.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар