Здраве и красота

7 стъпки за перфектен домашен педикюр

Как да поглезим краката си

15.02.2017г. / 13 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Не е нужно всеки път да ходите за скъпи процедури при маникюрист, който да се грижи за вашия педикюр. Можете да си направите страхотен педикюр и вкъщи, стига да знаете точните стъпки и да се снабдите с необходимите пособия.

1. Купете всичко необходимо

За щастие в магазините за козметика се продават всички необходими за красивия маникюр пособия. Ще ви трябват ваничка за измиване, пемза, разширител на пръстчета, нежен продукт за измиване на краката, ексфолиант, овлажняващ крем, гама от лакове (основи, топ лакове, заздравители). Не забравяйте и за маслото за кожички – то помага на кожичките и кутикулите да омекнат.

2. Подгответе пръстите и ноктите

Премахнете изцяло стария лак. Изпилете ноктите до желаната форма, след това полирайте с полираща пила, за да отстраните излишните наслоявания и да направите ноктите гладки и естествено блестящи.

3. Накиснете краката

Напълнете ваничката с топла вода. Това ще помогне както за отпочиването на уморените ви крака, така и за омекването на кожата и проникването на овлажняващите продукти след това.

Снимка: istock

4. Ексфолирайте

Ексфолирайте с нежния ексфолиант, който сте купили, както и с пемзата. Така ще отстраните излишните мъртви клетки и ще дадете възможност на здравите такива да се делят нормално.

5. Почистете и овлажнете кожичките

Избутайте внимателно кожичките. Ако се налага, на места изрежете мъртвите удебеления. След това овлажнете с дълбоко хидратиращите масла за кожички. Изчакайте да попият около 20 минути и подсушете с мека топла кърпа.

Свързани статии

6. Хидратирайте и масажирайте

За да провокирате кръвообращението в ходилата е необходимо да ги масажирате подобаващо с помощта на дълбоко хидратиращ крем. Той ще проникне в кожата и ще я направи мека и гладка.

7. Пристъпете към крайното оформяне

Сложете разделителя за пръсти, така че да можете да работите спокойно. Нанесете слой основа върху ноктите. Изчакайте да изсъхне добре, след което продължете с пластовете лак. Завършете с топ лак и изчакайте отново до пълното изсъхване на педикюра ви.

Коментирай