Здраве и красота

4 маски с мед за перфектна кожа

Кожата може да засияе отново с помощта на меда

17.08.2018г. / 11 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Медът е може би най-полезният натурален продукт. Той е не само вкусен, но и изпълнен с множество полезни природни вещества, заради които често го наричаме „натурален антибиотик“.

Медът има мощни антисептични и антибактериални свойства. Той има силно въздействие върху организма, подобрявайки цялостното здравословно състояние. Медът е полезен и за кожата. Маските с мед правят кожата подхранена, свежа, здрава и ревитализирана.

Ще ви предложим рецепти за маски с мед, които да приложите вкъщи и които със сигурност ще накарат кожата ви да сияе отново.

Маска с мед за мазна, склонна към акне кожа

  • 3 чаени лъжици мед
  • ½ чаена лъжичка канела

Канелата е мощен антисептик, както и медът. Двата натурални продукти неутрализират бактериите и правят кожата здрава като едновременно с това изравняват тена. Тъй като канелата е доста силна, прилагането на маската се препоръчва само по веднъж на седмица.

Нанесете върху чиста кожа. Оставете маската да подейства за около 30 минути, след това изплакнете.

Маска с мед за суха, лющеща се кожа

  • 1 чаена лъжичка намачкано авокадо
  • 1 чаена лъжичка кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка мед

Смесете всички съставки, докато се получи хомогенна паста. Приложете върху чиста кожа за около 20-30 минути, след което изплакнете с хладка вода. Мазнините в авокадото и киселото мляко ще подхранят и хидратират в дълбочина кожата, а медът ще я направи мека и здрава.

Снимка: iStock

 

Маска с мед за чувствителна кожа

  • 2 чаени лъжички мед
  • 1 чаена лъжичка гел от алое

Разбъркайте меда с алоето и приложете върху чиста кожа за 10 до 20 минути. Алоето успокоява възпаленията в кожата, премахва зачервяването, особено при слънчево изгаряне. Медът пък подхранва в дълбочина и съживява кожните клетки.

Маска с мед срещу белези и тъмни петна

  • 2 чаени лъжички мед
  • ½ чаена лъжичка лимонов сок, пресен

Смесете съставките и разбъркайте добре. Нанесете върху добре измита кожа и втрийте с кръгови движения. Тази маска ще ексфолира кожата на лицето в дълбочина, а системното ѝ прилагане ще помогне за изравняване на тена чрез премахване на тъмните пигментни петна. Маската стимулира естествената регенерация на клетките, което я прави натурално красива и здрава.

Коментирай