Здраве и красота

Как да подмладите кожата на ръцете?

Забавете процесите на стареене с няколко стъпки

15.03.2017г. / 15 14ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата на ръцете е изложена непрекъснато на атмосферните условия. Това я състарява, прави я груба и може да създаде дори по-сериозни проблеми.

Как да помогнете на кожата на ръцете си, така че тя да изглежда по-млада?

Задължително ползвайте крем със слънцезащитен фактор

Тъй като кожата на ръцете е винаги на показ, дори в по-студените дни, а и особено в летните, е важно да ползвате винаги крем със слънцезащитен фактор. Той ще ви помогне да предпазите кожата от стареене и рак, причинен от вредните слънчеви лъчи.

Шофирайте с ръкавици

Може да ви се стори странно, но това би могло да предпази ръцете ви. Докато шофирате през предното стъкло на колата директно навлизат вредни UV-лъчи, които облъчват кожата на ръцете. Носенето на специални ръкавици за мотоциклет или велосипед помага да ги предпазите.

Крем с антиоксиданти, витамин С и ретиноиди

Специализираната козметика може да намали драстично вредните влияния върху кожата на ръцете като едновременно с това помага за по-бързото ѝ и качествено възстановяване.

Лазерно лечение

Лазерното третиране на кожата е модерен метод за директно влияние върху стареещите процеси в кожата на ръцете.

Изберете по-добър хидратиращ продукт

Доброто хидратиране в дълбочина е от голямо значение за това ръцете ви да изглеждат по-млади. Овлажняващите и подхранващи съставки на специализираната козметика помагат за връщане на блясъка и жизнеността на кожата на ръцете.

Има и редица натурални продукти, които могат да са ви от полза. Те дори са препоръчителни в сравнение с фабрично приготвените формули.

Свързани статии

Спрете да режете кожичките

Нараняванията, които се предизвикват при рязане на кожичките ускоряват стареещите процеси. Освен това тази процедура ускорява стареенето поради навлезли болестотворни микроорганизми. Възпалителните процеси също са допълнителен състаряващ фактор за кожата.

Ексфолирайте, ексфолирайте, ексфолирайте!

Редовното ексфолиране помага на кожата да се предпази от стареене чрез натуралните си механизми за това. Премахвайки мъртвите епителни клетки вие помагате на кожата да се регенерира, забавяйки процесите на стареене.

Снимки: iStock

Коментирай