Здраве и красота

3 неща, които да не правите с кожата си след 30

За да я запазите млада по-дълго

06.04.2017г. / 15 57ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата се променя с възрастта. Ето защо, ако вече сте прехвърлили 30-те, трябва да промените начина на третиране на вашата кожа.

Как трябва да се грижите за кожата си през 30-те и какво трябва да спрете да правите?

Когато се борите с акнето, а сте на 30+

Борбата с акнето, когато сте били на 20 е била различна. Тогава кожата ви е била по-мазна и заради това сте използвали предимно продукти със салицилова киселина, ексфолианти и други изсушаващи средства.

На 30 кожата ви вече е с променена структура, по-нежна е, вече по-суха и по-чувствителна. Ето защо е задължително да промените подхода си, както и използваните продукти.

Наблегнете на такива, съдържащи сяра, които са ефективни срещу акне в този възрастов диапазон. Препоръчителни са продуктите срещу акне с витамин С, витамин А и витамин Е, както и дълбоко хидратиращите средства.

Спрете да оставяте остатъци от деня си върху лицето

Тук се има предвид недостатъчното почистване на грима. Когато сте били на 20 вероятно като повечето момичета не сте се задълбочавали особено в щателното премахване на грима и почистването.

На 30 вече положението е различно. Доброто почистване на грима и нечистотиите от лицето е важно и задължително. С годините на организма му става все по-трудно да се бори с лошите навици. За да не си докарате възпаление на кожата, както и за да не ускорите процеса на образуване на бръчки, почиствайте лицето щателно.

Свързани статии

Не допускайте резки и драстични промени в теглото

Напълняването и отслабването след 30 уврежда много драстично кожата, защото в този период от живота на жената нивата на естроген спадат. Това води до трудно отслабване и трупане на мазнини на места, на които досега не сте имали проблем.

За да предотвратите отпускане на кожата, бръчки, увисване и други проблеми, които ви състаряват, следете строго теглото си и не допускайте резки промени в него.

Снимки: iStock

Коментирай