Здраве и красота

Отслабнете завинаги като се откажете от тези 3 неща!

Не е невъзможно

31.03.2017г. / 14 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Искате да отслабнете завинаги и излишното тегло и тлъстините никога да не се завръщат? Тогава е време да се откажете от някои неща. Мислите, че става дума за това да се откажете от мазнините? Или може би въглехидратите? Не, не става дума дори за хляба!

Ако искате да отслабнете веднъж завинаги и да забравите за трупането на килограми е нужно да се откажете от 3 основни погрешни практики, които влияят зле на метаболизма ви и предизвикват резки промени в теглото. Кои са те?

Денят за „награди“

Повечето диети предполагат ден, в който да отпуснете душата си и да си позволите десерт или любимата пица. Колкото и да ви убеждават разни съветници, че това е нормално, че не вреди на метаболизма, че не предизвиква ускорено трупане на мазнини – не им вярвайте!

Представете си как спазвате режим дълго време, избягвате вредни храни и десерти, организмът ви свиква да не приема тези хранителни вещества и изведнъж идва един ден в седмицата, в който можете да се натъпчете с разни подобни „награди“.

Всичките ви усилия ще отидат по дяволите, ако редовно правите този вреден ритуал.

7-дневният детокс

Модерни са напоследък и детоксикиращите режими, които предполагат определени дни, в които да не консумирате почти нищо освен зеленчукови или плодови сокове. Тези резки промени в начина на хранене предизвикват силен стрес за организма.

Това, което всъщност постигате, е не да „детоксикирате“ тялото си и да го освободите от излишните натрупвания, а да активирате механизмите, които карат тялото ви да „складира“ вещества под формата на мазнини за следващия момент, в който ще се „детоксикирате“, сиреч ще лишите отново организма си от необходимите протеини, мастни киселини и полезни въглехидрати.

За да сте слаби за дълго, а и за да избегнете йо-йо ефекта, просто поддържайте редовен режим, но го следвайте винаги, а не просто за някакви си 7 дни.

 

Спрете да обвинявате другите

На всеки, изпаднал в отчаяното състояния на борбата с килограмите му се е случвало да обвинява някого или нещо за своето състояние. Майка ви е сготвила нещо вкусно или като ѝ отидете на гости у тях винаги има бисквити, торта, печена пуйка или кекс.

Или пък се предавате като убеждавате себе си, че гените ви са такива и не можете да се преборите с природата. Друго извинение е, че навсякъде около вас има ресторанти за бързо хранене, а вие все нямате време покрай работата и влизате да хапнете някой бургер набързо, но само защото нямате избор!

Спрете да намирате подобни извинения, защото единственият, който има вина, сте вие и липсата ви на воля.

Ако искате да сте слаби завинаги, наложете си силна воля и никога не прекрачвайте установения си режим.

Снимки: iStock

Коментирай