Здраве и красота

Хранене и диета според зодията – Стрелец

Хапвайте повече смокини, свежи билки и артишок

04.04.2017г. / 15 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Представителите на зодия Стрелец са любопитни, обичат да експериментират и искат да опитат всичко възможно в този живот. Харесват екзотичните, нестандартни и пикантни храни. Диетата им често може да премине от една крайност в друга.

Може да са много лакоми или да спазват силно ограничаващ режим дълго време. Понякога силните вълнения в живота им ги карат да забравят за храната. Тъй като се хранят нередовно, Стрелците често страдат от храносмилателни проблеми, високо кръвно налягане и в някои случаи дори и затлъстяване.

Ако искате да сте в добро здраве избягвайте преяждането, както и гладуването.

Хубаво е в менюто си да добавите повече смокини, манго, артишок, брюкселско зеле, цикория, кестени. От билките полезни за вас са бахар, босилек, дафинов лист, черен пипер, лайка, канела, кориандър, кимион, къри, чесън, джинджифил, мента, синап, магданоз.

Споделяме примерно меню, което да следвате в рамките на седмица или повече, когато искате да редуцирате телесното тегло. Грамажи не са посочени, не забравяйте, че когато искате да влезете във форма, чинията не трябва да е препълнена с храна.

Закуска примерни менюта

Препечена филийка пълнозърнест хляб, намазана с фъстъчено масло, 1 ябълка, чаша чай или кафе

Купичка овесени ядки с нискомаслено прясно мляко, няколко орехови ядки и сушени плодове, чаша чай или кафе.

Препечена филийка пълнозърнест хляб с 1 варено яйце, няколко резена домат, чаша чай или кафе.

Смути приготвено с кисело или прясно мляко, 1 банан, няколко сурови бадеми, ½ чаена лъжичка ленено семе, мед за малко сладост, ½ манго. Чаша чай или кафе.

Обяд примерни менюта

Салата приготвена от бейби спанак, печено пилешко месо, ½ ситно нарязана ябълка, настъргани моркови, малко зехтин и сок от лимон.

Сандвич приготвен от 2 препечени филийки пълнозърнест хляб, печено пилешко месо, сирене чедър, резен домат, зелена салата и горчица. За десерт 1 ябълка (30 минути след обяда)

Салата от пълнозърнеста паста приготвена с чери доматки, няколко резена нискомаслена моцарела, свеж босилек, малко зехтин и оцет балсамико.

Доматена супа, купичка с плодова салата.

Свързани статии

Вечеря примерни менюта

1 пилешка пържола, 1 печен голям картоф, 2 чаши сотирани гъби

1 пилешка, телешка или свинска пържола, 120 г задушен кафяв ориз, 250 г задушени броколи

Печена риба по ваш избор със задушени зеленчуци.

Салата от пълнозърнеста паста, печено пилешко месо, сотиран в чесън и малко зехтин спанак, оцет балсамико.

За закуски между храненията може да хапвате 1 плод (без банан) или 30 г сурови ядки.

Коментирай