Здраве и красота

Как да премахнете петна от боя за коса по кожата?

5 трика за отстраняване на петна от боя с домашни средства

09.05.2017г. / 13 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Боядисването на косата често има поражения върху кожата на скалпа, лицето, шията. Особено ако боята, която ползвате е тъмна или червена, зацапаните петна са трудни за отстраняване.

Има обаче някои лесни домашни средства за премахване на петната от боя за коса, които ще улеснят живота ви. Ето кои са те.

1. Зехтин или бебешко олио.

Напоете добре памучен тампон със зехтин. Втрийте енергично върху замърсените участъци от кожата. Сменете тампона, ако замърсяването е прекалено голямо и продължете с нов напоен тампон, докато петното не се премахне. След това почистете с хладка вода и подсушете.

2. Студена пепел.

Един много ефективен трик е прилагането на изстинала цигарена пепел върху кожата. Нанесете я отново с помощта на памучен тампон като преди това сте я намокрили с топла вода и сте я разбъркали в купа.

3. Тоалетно мляко.

Тоалетното мляко има свойството да отстранява и петната от боя за коса по кожата. Нанесете го с помощта на памучен тампон и втривайте до пълното премахване на петното. Методът е подходящ за жени с чувствителна и склонна към раздразнения кожа.

Свързани статии

4. Лакочистител.

Ако кожата ви не е склонна към раздразнения и може да понесе по-агресивно почистване, опитайте с лакочистител. Втрийте малко от него върху зацапаното място. След това изплакнете обилно. Методът не е подходящ за кожата около лицето, само около врата и шията.

5. Лак за коса.

Напръскайте малко лак за коса върху памучна кърпа и втрийте в зацапаните участъци от кожата. Избягвайте зоната около очите. Не втривайте върху раздразнена, зачервена кожа или зони с бенки.

Снимка: iStock

Коментирай