Здраве и красота

Здравословна напитка, която топи мазнините на корема

Богата е на витамини

12.05.2017г. / 13 44ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Плоското коремче винаги е секси. За да постигнем добри резултати за фигурата си, трябва да спортуваме и да съобразим начина си на хранене. Въпреки това има някои храни и билки, които в подходяща комбинация спомагат за подобряване на метаболизма и изгарянето на излишните мазнини. Такава е комбинацията между грейпфрут и розмарин.

Розмаринът е чудесна средиземноморска билка, с която обикновено овкусяваме меса. Но отварата от него не само заздравява косата, но стимулира метаболизма и топи мазнините.

Споделяме една здравословна напитка, която може да консумирате всеки ден и която ще ви помогне да елиминирате излишните мастни натрупвания в областта на корема.

Необходими съставки:

  • 2 чаени лъжички изсушен розмарин
  • 300 милилитра вряща вода
  • 1 грейпфрут

Начин на приготвяне:

Във вряща вода сложете розмарина, отделете го от котлона и запарете за 30-40 минути. След като се охлади добре, прецедете отварата и към нея прибавете изцедения сок от грейпфрут. Разбъркайте и изпийте.

Свързани статии

Розмаринът има лековити, антибактериални, противовъзпалителни и антисептични действия. Той е отличен източник на витамини А, B, C, D, E и K и има положително въздействие върху целия организъм, особено върху здравето на мозъка, черния дроб и сърцето.

От друга страна грейпфрутът също изобилства от витамини и след ананаса е един от най-добрите плодове, които стимулират изгарянето на мазнините.

Коментирай