Здраве и красота

Любопитни факти за женското тяло

Сърцето на жената бие по-бързо от сърцето на мъжа

04.06.2017г. / 07 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако някога сте се съмнявали в това, че да си жена е страхотно, следващите факти за женското тяло ще ви накарат да мислите по различен начин за себе си. Може би ще преоткриете своите силни страни, женствеността си, сексуалността си.

Тялото ви е невероятно и дори да има много неща, които да не харесвате в него, знайте, че превъзхожда в пъти това на господата. Вижте защо.

Сърцето на жената бие по-бързо от сърцето на мъжа.

Учените са доказали, че жените мигат 2 пъти по-често от мъжете. „Виновни“ са функциите на нервната система.

Женското тяло изгаря по-бавно мазнини в сравнение с мъжкото. Ето защо нежният пол по-трудно се сбогува с излишните килограми.

Клиторът расте през годините. Той може да продължи да расте и след менопаузата и да стане до 2,5 пъти по-голям, отколкото е бил през тийнейджърските години и 7 пъти по-голям, отколкото е бил при раждането ви. Добрата новина е, че през годините той запазва всичките си възможности за удоволствие.

Жените имат по-силна имунна система от мъжете. Това се дължи на известната Х-хромозома и на „копието“, което имат дамите, докато при господата тя е само една, както и Y-хромозома. Благодарение на нея, жените живеят по-дълго от мъжете, а и организмът им се справя по-ефективно с инфекциите.

Знаете ли, че в женския организъм има много повече рецептори за болка?

По време на сън, мозъчната дейност на жените намалява с едва 10%. Ето защо жените спят „по-леко“.

Изследвания показват, че жените имат по-добра когнитивна памет от мъжете.

Дамите имат способността да различават цветовете много по-добре от мъжете. Това е пряко свързано с Х-хромозомата.

Женското тяло има орган, който е посветен единствено на удоволствието. Точно така, и това е вашият клитор и той е там, за да ви прави щастливи и не е свързан с репродуктивната дейност.

По природа дамите са по-склонни към тревожност и имат повишено чувство за опасност. Това е пряко свързано с високи нива на хормони като кортизол, прогестерон и естрадиол. Именно на това се дължи и тяхната по-добра интуиция към опасности.

Жените имат способността да се свързват по-силно с хората. При нежния пол тази част от мозъка, която отговаря за чувството на привързаност е по-силно развита.

Свързани статии

Знаете ли, че жените имат по-добре развито чувство за миризма и по-добре развито периферно зрение?

Дамите са по-емоционални и плачат средно 30-60 пъти годишно, докато мъжете плачат от 6 до 17 пъти за същия период от време.

Знаете ли, че 30% от бременните изпитват желание да консумират храни, които иначе не харесват?

Снимка: Reuters

Коментирай