Здраве и красота

Как може гримът да ви състари?

Грешки в макиажа, които качват възрастта

07.07.2017г. / 12 42ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Гримът е женското средство за разкрасяване. Често обаче допускаме грешки с грима, които ни състаряват. Кои са те?

Ползвате грешния фон дьо тен

Фон дьо тен, който е с матова или прахообразна формула не е подходящ за жени на средна възраст. Дори жените над 30 години могат да сгрешат, ако го ползват. Този вид текстура на фон дьо тена крие риск от натрупването му по бръчиците и фините линии по лицето през деня. Така те стават още по-видими и подчертани. 

Ежедневни вредни навици, които ви състаряват

Нанасяте руж на грешното място

Ако нанасяте ружа точно върху скулите, това със сигурност ви състарява. Този метод е демоде и ви прави оптично да изглеждате по-възрастни. Вместо това нанасяйте под ръба на скулата по протежение на основата ѝ. 

Подходящи цветове са прасковеното, розовото, бледо ягодовото – всичко, което не е прекалено червено или твърде кафяво. 

Нанасяте дебела черна очна линия или молив 

Прекалено удебеленият контур около очите състарява оптически. Освен това не е особено актуална техника в грима. Забравете за начина, по който сте свикнали да се гримирате досега и разчупете модела. Разгледайте актуалните тенденции в грима и сверете часовника си. 



Можете да направите контурите около окото по-тънки и да замените наситено черното с тъмнокафяво. Ще свалите няколко годинки от лицето си. 

Храни и напитки, които ни състаряват

Свързани статии

Прекалявате със спиралата

Твърде сплъстената спирала ви кара да изглеждате по-възрастни. Гъстите мигли са красиви и винаги на мода, но слепналите и утежнени от прекалено многото спирала мигли загрозяват погледа и състаряват. Внимавайте с нанасянето на спиралата, разресвайте миглите, за да отнемете излишното количество спирала. 

Твърде тънки вежди 

Някога беше модерно веждите да са колкото се може по-тънки. Но това вече излезе от мода. Колкото по-гъсти и натурални са веждите, толкова по-младежки вид ще имате. 

Снимка: pixabay

Коментирай