Здраве и красота

Очистващи вани за крака

С аромат на масла и полезни билки

24.07.2017г. / 11 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Знаете ли, че на краката ни има най-голям брой нервни окончания? Има определени точки на стъпалата ни, които се свързват и с вътрешни органи, части на тялото. Затова се смята, че прочистването на организма може да се извърши именно чрез краката.

Споделяме с вас 4 вани, които да правите у дома веднъж седмично, а те ще ви помогнат да прочистите организма и да се избавите от ежедневния стрес.



Вана със сол за крака

За да си направите тази вана ще ви бъдат необходими 1 чаша английска сол, 1 чаша морска сол, няколко капки масло от лавандула и 2 чаши сода за хляб. В леген/вана за крака с топла вода сложете сухите съставки, разбъркайте и накрая добавете маслата. Потопете краката си за 20 минути и се отпуснете.

Хитринки за красота

Вана с хума

Хумата от хилядолетия се използва с лечебни и разкрасителни цели. За да прочистите с нея тялото ви ще ви бъдат необходими половин чаша английска сол, около 250 г хума, няколко капки масло от жълт кантарион.

Отново в подходяща вана за крака сипете приятно топла вода и прибавете към нея маслото и солта. Отделно разтворете в малко вода хумата и я сложете във ваната последна. Потопете краката си в разтвора за 20 минути.

7 ценни масла за повече здраве и красота

Вана с коприва

Копривата е чудесна билка, която засилва имунитета, заздравява косата, но може да действа и очистващо. За да си приготвите вана за крака с нея ще ви трябват една чаша морска сол, половин чаша английска сол, половин чаша сода за хляб и 500 мл отвара от коприва. В топла вода разтворете двата вида сол заедно със содата, а накрая прибавете отварата. Потопете краката си за 30 минути.

Свързани статии

Кислородна вана

В топла вода прибавете 1 супена лъжица настърган джинджифил и 2 чаши водороден пероксид. Оставете съставките да престоят около 30 минути и след това потопете краката си за около 25 минути в разтвора.

Снимки: pixabay

Коментирай