Здраве и красота

5 важни неща за микроблейдинга

Какво трябва да знаем

23.07.2017г. / 07 07ч.
Мария Дуковска
Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest

След като сте опитвали различни начини да оформите веждите си – молив, сенки, с пинцета или перманентен грим, може би вече се замисляте дали да пробвате и с микроблейдинг. За тези, които не знаят, микроблейдинг или т. нар. 3D вежди, представлява процедура, която коригира неправилната форма на веждите и гарантира дълготраен ефект.

Микроблейдингът е японска техника, усъвършенствана форма на перманентния грим. Разликата между двете е в процедурата.

Микроблейдинг е ръчен метод, при който чрез микроигли се вкарва пигмент в кожата и така се рисуват множество единични косъмчета. По този начин се постига много естествена визия.

5 важни неща, които трябва да знаете за процедурата:

  • Тя представлява форма на татуировка

Микроблейдингът е инжектиране на пигмент в кожата и реално представлява рисунка, което го доближава до татуировките. Все пак, има разлика в дълбочината на инжектиране на пигмента, който при татуирането е доста по-дълбоко.

Серум за бърз растеж на миглите

  • Внимавайте с алкохола

Ако сте решили да се подложите на микроблейдинг, важно е да знаете, че една седмица преди процедурата не бива да пиете алкохол, да приемате аспирин или ретинол. Според специалисти по микроблейдинг, ретинолът прави кожата по-тънка и има възможност да прокървите. Затова трябва да се избягват продукти, които изтъняват кожата, като алкохола и аспирина.

  • Не боли много

Усещането за болка е много индивидуално, но повечето специалисти по микроблейдинг обобщават, че болката при процедурата не е силна.

По-красиви и плътни вежди – как?

  • Отнема време

Средно една процедура отнема около час и половина, два.

  • Резултатът може да издържи до 3 години

Специалистите твърдят, че микроблейдингът може да издържи като резултат до 3 години от първата процедура. Но ще трябва периодично през няколко месеца резултатът да се освежава.

Важно:

Микроблейдингът не е подходящ за вас, ако сте с много мазна кожа, проблемна кожа със спукани капиляри, акне, много бенки, кератоза, себореен дерматит.

 

Коментирай