Здраве и красота

Как баните с чай помагат срещу миризливи крака?

Още едно невероятно свойство на чая

04.08.2017г. / 12 27ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Миризливите крака са ужасен и неудобен проблем, особено когато трябва да сте на гости и трябва да се събуете. Неприятната миризма се неутрализира трудно, а мазилата за целта имат краткотраен ефект.

Има едно страхотно природно решение на проблема миризливи крака – баните с чай.

Най-ефикасните видове чай за отслабване

Чаят има редица ползи за организма. Те са познати на хората от древността. Но едно малко известно негово действие е именно неутрализирането на лошата миризма на краката. Това свойство чаят дължи на танините в състава си.

Действието на танините

Ако сте забелязали, след пиенето на чаша чай в устата ви се загнездва едно усещане за сухота. То именно се дължи на танините, които дехидратират лигавицата. Баните с чай отнемат излишната течност от краката, причинена най-често от повишено изпотяване.

Чай от шипка за тънка талия и повече енергия

Антиоксидантите в чая потискат възпалението по кожата, предизвикано от бактерии – главните виновници за лошата миризма.

Колко дълго трябва да правите бани с чай?

От значение е колко се потите, колко активни сте през деня и колко силна е миризмата на краката. Ако тези показатели са засилени при вас, трябва да правите бани с чай за краката си всяка вечер по 1 час. Използвайте черен чай, тъй като той е по-силен и има по-бърз и продължителен ефект. След като сте накиснали краката не ги изплаквайте, а ги оставете да изсъхнат.

Коментирай