Здраве и красота

Предимствата на морските гъби за баня

Морските гъби са 100% биоразградими

11.08.2017г. / 05 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Когато вземаме душ или релаксираща вана, често използваме и гъби за тяло. Качеството им е не по-малко важно от качеството на останалата козметика за баня, която ползваме.

Все по-предпочитани стават морските гъби за баня. Те са продукт с широко приложение и освен за къпане могат да се използват за почистване на дома, миене на колата, дори за къпане на домашните любимци.

Морските гъби са 100% биоразградими и са направени от морски сюнгер – нисше морско безгръбначно животно, което има шуплесто тяло и е снабдено със скелет от жилки. Споделяме 5 ползи от употребата на морска гъба.

Ексфолира кожата

Използването на морски гъби по време на баня е най-доброто средство да се погрижите за кожата си. С тяхна помощ ще я ексфолирате, тъй като текстурата на тези гъби спомага за почистването на кожата. В резултат тя става по-мека, сияйна и се намалява рискът от появата на пъпки и враснали косъмчета.

Очистващи вани за крака

Предотвратява проблеми с кожата

Ако страдате от псориазис или екзема, тогава използването на морска гъба може да ви помогне да се справите с тези проблеми. На този етап е известно, че морските гъби могат естествено да възпрепятстват растежа на бактерии. Добре е да намалите употребата на синтетични гъби, за да не провокирате изостряне на проблема.

Безопасни за използване

Безопасността за здравето винаги трябва да е на първо място. Морските гъби са натурални продукти, които възпрепятстват растежа на плесени, мухъл и бактерии. Те са хипоалергични и подходящи за всеки тип кожа.

Етерични масла в помощ на красотата

Използвайте при артрит

Ако страдате от артрит, морската гъба е тази, която може да благоприятства вашето състояние. Поради съдържанието си на минерали, тя спомага за облекчаването на много симптоми, включително намалява възпаленията свързани с артрит. Масажирайте проблемните места с гъбата и само след няколко пъти употреба ще почувствате облекчение.

Подходящи за бебета

Според специалисти, естествените морски гъби са безопасна алтернатива за измиване на кърмачета и малки деца. Те са изключително нежни на допир, а техните хипоалергенни качества и ензими премахват нежеланите бактерии. Освен това по-добрата им абсорбация на вода в сравнение с други гъби, прави къпането по-лесно.

Едни от най-често срещаните на пазара морски гъби са:

Средиземноморска коприна:

  • Много гъста, с мека, кадифена текстура.
  • Прекрасна за нежно ексфолиране.
  • Почиства естествено, без да имате нужда от сапун.
  • Отлична за чувствителна кожа, за бебета и малки деца.
  • Може да се използва за нанасяне и премахване на грима.

Жълта морска гъба:

  • По-твърда гъба, която осигурява отлична ексфолиация.
Свързани статии

Когато използвате морска гъба е важно да не ползвате с нея твърд сапун, не я поставяйте във вряща вода, сушилна машина или микровълнова фурна.

За да я дезинфекцирате, накиснете гъбата в топла вода с 1 чаена лъжичка масло от чаено дърво, ябълков оцет или сода за хляб. Изсушете на въздух на слънчева светлина.

На всеки шест месеца сменяйте морската гъба.

Коментирай
Свободно време