Здраве и красота

3 маски за суха коса през лятото

Подхранването и хидратирането в дълбочина спасява сухата коса

13.08.2017г. / 06 08ч.
Илияна Николова
Снимка: maxpixel

Снимка: maxpixel

Сухата коса се нуждае от много дълбоко хидратиране, за да се поддържа жива и лъскава. Рисковете, които носи лошата поддръжка на сухата коса са свързани с накъсване, чести цъфтежи, оредяване, косопад.

През лятото жегата и сухият горещ вятър влошават състоянието на сухата коса. Ето защо е важно да се прилагат дълбоко овлажняващи маски, които да подхранват корените и скалпа.

Маска за суха коса с кокосово масло и зехтин

Съставки:

  • 2 супени лъжици кокосово масло
  • 2 супени лъжици зехтин

Смесете двата вида масла. Покрийте косата, предварително намокрена. Наблегнете на краищата на косата, които са и най-сухи. Завийте косата на кок и покрийте с памучна кърпа за 30 минути. Нека маслата проникнат в дълбочина. Изплакнете с мек шампоан и завършете с хидратиращ балсам.

Маска за суха коса с мед

Съставки:

  • ½ чаша мед
  • 2 супени лъжици зехтин

След като сте измили косата с шампоан, нанесете предварително смесените мед и зехтин. Масажирайте скалпа в продължение на 4-5 минути, за да проникне сместа по-дълбоко в кожата. Разнесете маската надолу към краищата. Покрийте с кърпа и оставете да действа още 10 минути преди да изплакнете.

Свързани статии

Маска за суха коса с авокадо и жълтък

Съставки:

  • ½ авокадо
  • 1 жълтък

Използвайте блендер или пасатор, за да смесите двете съставки, така че да се получи паста. Нанесете маската на влажна коса по цялата ѝ дължина – от корена до краищата. Ако косата ви е дълга, удвоете съставките.

Навийте косата на кок, покрийте я с шапка за душ и оставете да действа 20 минути преди да измиете. След това измийте с шампоан и нанесете хидратиращ балсам, обогатен с масла.

Коментирай