Здраве и красота

3 лесни стъпки за оформяне на дългата коса със сешоар

Специална грижа за косата всеки път, когато я сушим

18.08.2017г. / 16 17ч.
Илияна Николова
3 лесни стъпки за оформяне на дългата коса със сешоар

За да бъде дългата ви коса стилна, добре оформена и с пригладени кичури, трябва да знаете как правилно да я изсушите с помощта на сешоар. 

Можете да се погрижите за косата си като си служите със следващите 3 лесни стъпки за оформяне на косата със сешоар. Те ще помогнат дългите ви кичури винаги да са добре оформени и красиви. 

Стъпка 1 

За да подготвите косата за сушене, разтрийте няколко капки изглаждащ серум между дланите си. След това го разнесете по цялата дължина на косъма. Прави се още на влажна коса, за да може след това косъмът да се запази от термичната атака на сешоара. Втрийте продукта добре в корените, за да осигурите на косъма обем и дълбочина. 

Как да създадем и задържим обема в косата

Нанесете и продукт, предпазващ специално от горещата струя. Нанесете от корена до върха на косъма. 

Разделете внимателно косата на три пласта като най-горните защипете с щипки, така че да не пречат. 

Стъпка 2

Обърнете дюзата на сешоара, така че плоската ѝ част да пада перпендикулярно на косъма. С кръгла четка подхванете кичура от долната страна. От горната страна „атакувайте“ със струята на сешоара като започвате от основата и движите струята към върха. 

Дръжте въздушния поток насочен към краищата под ъгъл. Повтаряйте, докато кичурът се изсуши напълно. Тази техника ще направи косъма по-гладък и блестящ. 

Стъпка 3

Отпуснете средния кичур коса. Направете с него същата процедура, за да постигнете гладкост и обем. Най-горният слой коса се отпуска последен. Подходът е сходен с този към долните слоеве коса. Не забравяйте след като изсушите косата с горещата струя да повторите и пригладите, този път със студена струя на сешоара. Това ще придаде мек допир и ефирност на косъма. 

Мощна подхранваща маска за коса с авокадо и жълтък

За финал нанесете още малко серум (колкото грахово зърно) върху краищата, за да изравните пластовете коса и да хидратирате в дълбочина.  

Грижата за косата е важна. Правете тази процедура всеки път, когато сушите косата си със сешоар. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 6 години )
През лятото да си сушиш косата със сешоар си е ....А на девойчето от снимката червилото му е като за пазар на булки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар