Здраве и красота

Трите най-популярни продукта при простуда и грип на ВИКС от септември в аптеките

На българския пазар влиза брандът №1 в света при простуда и грип ВИКС

25.08.2017г. / 17 22ч.
Мария Дуковска
Проф. Момеков.

Проф. Момеков.

Vicks – бранд N1 в света при простуда и грип*, навлиза на българския пазар чрез най-голямата фармацевтична компания у нас – Актавис (компания на Тева). В България Vicks ще присъства с три от най-популярните си продукта, насочени срещу различни симптоми на простуда и грип – Викс АнтиГрип Комплекс, Викс АнтиГрип Макс и Викс Синекс.

ВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС е топлата напитка, която ефективно облекчава симптомите на простуда и грип, включително кашлица. Според специално проучване сред пациенти, проведено от Vicks, в 90% от случаите на настинка и грип се засягат както горните, така и долните дихателни пътища, което е и най-честата причина за възникване на усложнения. Викс АнтиГрип Комплекс подпомага прочистването на дихателните пътища. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 12 год.)

Как действат активните съставки на Викс АнтиГрип Комплекс:

· Парацетамол: понижава температурата, облекчава главоболието, болките в гърлото и болките в мускулите.

· Фенилефринов хидрохлорид: отпушва носа и изчиства горните дихателни пътища.

· Гвайфенезин: улеснява отделянето на бронхиален секрет при влажна кашлица и подпомага прочистването на долните дихателни пътища.

ВИКС АНТИГРИП МАКС е предназначен за ефективно облекчаване на 5 симптома на простуда и грип, сред които повишена температура, главоболие, болки в тялото, болки в гърлото, запушен нос. Благодарение на ефективната комбинация от активни съставки (парацетамол, фенилефринов хидрохлорид, витамин C), той осигурява максимална сила на действие при симптоми на простуда и грип. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 15 год.)

ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ пък е спрей за нос, който бързо и продължително отпушва носа. Той носи успокояващ и освежаващ ефект.

Как действат активните съставки на Викс Синекс:

· Oxymetazoline: свива кръвоносните съдове и така намалява отока на носната лигавица и отпушва носа

· Сух екстракт от алое вера, ментол и евкалипт: комбинация, която носи успокояващ и освежаващ ефект. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 6 год.)

Новите продукти на ВИКС може да се използват от почти всички групи пациенти“, подчерта проф. д-р Диана Попова от болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и председател на Асоциацията на лекарите по оториноларингология на пресконференция по повод представянето на продуктите. Викс Антигрип Комплекс може да се приема от възрастни и деца над 12-годишна възраст още при първите симптоми на простуда и грип. Оптималната доза е 1 саше на всеки 4 – 6 часа и не повече от 4 сашета на денонощие.

Възрастните хора боледуват от простуда от два до пет пъти в годината, а децата, особено тези в детските заведения, до десет пъти в годината. Простудата всъщност е вирусно заболяване. Атакуват ни над 200 вида вируси. Целта ни е да не настъпи фазата на изявено заболяване, да се предпазим от усложнения и да не заразяваме други хора. Точно тук идват на помощ и продуктите срещу простуда и грип. Много важно е да предпазим носа, защото той е отворена врата към вирусите, но същевременно има защитни функции – да пречисти, затопли и овлажни въздуха, който вдишваме. Когато вирусите попаднат в носната кухина, започват масово да се размножават и ние усещаме симптомите на борбата на организма с тях. Общите симптоми са треска, мускулни болки, главоболие, умора, отпадналост. Локалните симптоми са кихане, обилна секреция (ринореа), запушен нос, кашлица, възпалено гърло“, обясни проф. Попова.

Председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков обясни защо е най-добре да приемаме комбинирани продукти при симптоми на простуда и грип.

Острите респираторни инфекции и простудните заболявания нямат само един симптом. Те се характеризират с множество симптоми, които нарушават качеството на живот на болния. При динамичния си начин на живот не е удобно съвременният човек да носи у себе си по няколко флакона с медикаменти и сиропи за отделните симптоми. Комбинираните продукти за простуда и грип дават удобството с една доза пациентът да приема няколко активни вещества, които да повлияват всичките му симптоми. В случая имаме съчетание на ефективност с удобство. Специално при ВИКС АНТИГРИП Комплекс една от съставките е сравнително нова за нашите географски ширини. Това е гвайфенезин – средство, което облекчава кашлица и подпомага прочистването на дихателните пътища. Освен това продуктът съдържа деконгестант, който отбъбва лигавицата на носа. Продуктът съдържа и парацетамол в достатъчно количество, за да се справи с високата температура, без рисковете от опасно високите дози“ разясни проф. Момеков.

* VICKS е най-продаваната марка в света при простуда и грип DB6 за 2016 (източник: 05.04.2017).

Коментирай