Здраве и красота

8 от най-добрите съставки в антицелулитните кремове

Кофеинът е една от тях

14.09.2017г. / 13 22ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Целулитът може да бъде причинен от различни фактори. Сред най-честите са хормонални промени, ендокринен дисбаланс, задържане на излишни течности, лош лимфен дренаж.

Съществува и наследствено предразположение към образуване на целулит. В борбата с портокаловата кожа, опитваме различни видове козметика, която е предназначена за третиране на целулит. Кои са 8-те най-добри съставки, за които трябва да следите на опаковките?

Кофеин – Смята се, че кофеинът увеличава кръвообращението и стимулира липолизата на мастните клетки (разграждането им). Докато твърде много чаши кафе стимулират образуването на портокалова кожа, то прилагането му локално под формата на козметика за целулит, пилинг с кафе, може да подобри значително състоянието на кожата ви. 

Ретинол – ретинолът е дериват на витамин А и има редица ползи за кожата. Освен че повлиява фините бръчки, добавянето му в козметика предназначена за третиране на целулит, може да подобри значително кожата в рамките на няколко седмици. 

Храни, образуващи целулит

Витамин С - проучвания показват, че този важен витамин е от решаващо значение за синтезата на колаген и еластин, има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ето защо е добре да се приема не само като хранителна добавка, но и да се прилага локално в борбата с целулита. 

L-Carnitine - аминокиселина, която имаме естествено в тялото, се смята, че е много важна за процеса на изгарянето на мазнините и укрепването на кожните клетки. Може да се приема като хранителна добавка, но се среща и в редица антицелулитни кремове.

Азиатска центела - нарича се също така и билката на тигъра, доказано увеличава притока на кръв и позволява за по-добро усвояване на хранителните вещества. Интересното е, че ранените тигри се отъркат в това растение, за да могат раните им по-бързо да заздравеят. 

Лесни упражнения за дупе и бедра

Екстракт от хвощ - растението работи главно като мощен противовъзпалителен агент, когато се използва в локални приложения като лосиони и кремове.

Свързани статии

Масло от лимонова трева - Това масло е със силни стягащи кожата свойства. Действа диуретично, като спомага за елиминирането на излишните течности и целулита. 

Масло от кедрово дърво - Маслото от кедрово дърво ефективно при балансиране на кожата. Ролята му на диуретик го прави изключително ценно масло за лечение на целулита, задържане на течности и натрупване на токсини в кръвта. Също така спомага за елиминирането на излишните мазнини между тъканите. 

Снимка: istock

Коментирай