Здраве и красота

Sensodyne Rapid Relief – бързо действие срещу чувствителни зъби

Уникалната формула вече е и на българския пазар

05.10.2017г. / 07 22ч.
Михаела Лазарова
Д-р Павел Илиев, лекар по дентална медицина, Дентална Клиника Естетика, гр. София

Д-р Павел Илиев, лекар по дентална медицина, Дентална Клиника Естетика, гр. София

В рамките на специално организиран симпозиум в гр. София,"ГлаксоСмитКлайн" (GlaxoSmithKline) представи пред лекари по дентална медицина новия продукт от портфолиото на Sensodyne – Sensodyne Rapid Relief с уникална безводна формула за бързо действие.

Sensodyne Rapid Relief е специализирана паста – медицинско изделие, показана при чувствителност на зъбите (дентинова свръхчувствителност) за клинично доказано бързо облекчение само за 60 секунди /виж *5,6/ и дълготрайна защита /виж *1,5,6/.

Лекторите на събитието Д-р Павел Илиев, лекар по дентална медицина, Дентална Клиника Естетика, гр. София и Доц. Д-р Елка Радева, лекар по дентална медицина, Катедра по Консервативно зъболечение, ФДМ, МУ-София засегнаха темите за значението на дентиновата свръхчувствителност и необходимостта от намиране на решения. Говориха също за най-новите подобрения на формулата и образните методи, беше представен и задълбочен поглед върху 10-те клинични проучвания, предоставящи научни данни за новата формула на Sensodyne Rapid Relief.

Дентиновата чувствителност е проблем, който се среща често, като едно от последно направените проучвания показва, че при младите хора на възраст между 18 и 35 години, той засяга двама от пет души. Повишената чувствителност на зъбите може да окаже сериозно влияние върху качеството на живот и самочувствието на хората с чувствителни зъби.

Доц. Д-р Елка Радева, лекар по дентална медицина, Катедра по Консервативно зъболечение, ФДМ, МУ-София

„Спектърът на влияние на този проблем е доста широк. 70% от хората, страдащи от чувствителни зъби споделят, че не могат да изпитат удоволствие, когато се хранят и пият, тъй като обикновено чувстват дискомфорт при консумиране на топли и студени напитки или пък при хапване на шоколад. За да прикрият проблема си, голям процент от страдащите си създават специфични навици – напр. опитват да се прикрият докато се хранят, някои закриват устата си с шал, а трети споделят, че се чувстват стари. Немалък е броят и на хората, които се страхуват да посетят стоматолог, заради болката, която биха изпитали от дентиновата свръхчувствителност”, обясни д-р Павел Илиев, лекар по дентална медицина.

Д-р Венета Павлова, собственик на клиники ЕО Дент и Десислава Добрева, Маркетинг Мениджър Балкани за Експерти в „ГлаксоСмитКлайн“

Болката от чувствителните зъби може да бъде облекчена лесно и бързо със Sensodyne Rapid Relief, чиято уникална формула е разработена за бързо действие. Четкането на чувствителните зони осигурява клинично доказано облекчение само за 60 секунди /виж *5,6/.

След 8 седмици употреба Sensodyne Rapid Relief осигурява 64% намаляване на дентиновата свръхчувствителност /виж *1/.

Дългосрочната употреба на паста за чувствителни зъби може да доведе до значително подобрение в качеството на живот, свързано с оралното здраве /виж *2/. 84,1% от пациентите, използвали паста за зъби Sensodyne, имат подобрение след 6 месеца. Облекчението настъпва още с първото четкане на зъбите.

Безводната формула на Sensodyne Rapid Relief съдържа баланс от активен калаен флуорид и биоадхезивен полимер, който ускорява запечатването на дентиновите тубули /виж *3/ чрез осигуряване на подобрена биоадхезия /виж *4/ и формиране на гелоподобна структура, която задържа калая.

„Sensodyne Rapid Relief е изключително подходяща за пациенти със скоро диагностицирана дентинова свръхчувствителност и такива, които търсят бързо облекчаване от чувствителността”, обясни Доц. Д-р Елка Радева, лекар по дентална медицина, Катедра по Консервативно зъболечение, ФДМ, МУ-София.

Референции:

*1. Parkinson CR et al. Am J Dent.2015 Aug;28 (4):190-196

*2. GSK data on File RH01897

*3. Accepted for Presentation at IADR 2017, Abstract No:2631820

*4. GSK data on File Report NPD/EU/049/16, December 2016

*5. GSK Data on File 207211. January 2017.

*6. Accepted for presentation at IADR 2017, Abstract no: 2635085.CHBA/CHSENO/0083/17

Коментирай