Здраве и красота

Ежедневната консумация на един плод помага в отслабването – кой?

Край на диетите и изтощителните упражнения

06.10.2017г. / 11 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изтощителни диети, още по-изморителни упражнения – на какво ли не сме готови, за да отслабнем!

Не е нужно да се измъчвате повече. Британски учени от UK National Health Service твърдят, че ежедневната консумация на ананас може да помогне за проблемите ви с наднорменото тегло.

Няма да се налага да правите диети и упражнения. Според тях е достатъчна само консумацията на вълшебния плод.

По какви начини ананасът помага в отслабването и за други здравословни проблеми?

1. Ще ви помогне да постигнете впечатляващи резултати, ако го комбинирате с упражнения.

Бромелаинът в ананаса, който е негова съществена съставка, стимулира храносмилането и усвояването на хранителните вещества от продуктите. Това помага за по-бързото разграждане на мазнините в тялото. В допълнение ананасът помага и за премахването на целулита.

Еликсир за отслабване топи килограми, докато спите

2. Ще се отървете от възпаленията и болката.

Ананасът помага за потискане на възпаленията в организма. Благодарение на бромелаина, той намалява болките и сковаността в ставите, подуването и помага за нормалното делене на клетките.

3. Укрепва сърдечносъдовата система.

Той е много богат и на витамин С, който в комбинация с бромелаина заздравява стените на кръвоносните съдове и ги прави по-еластични. Полезен е в синтеза на колаген, който укрепва костите, сърцето, мускулите, хрущялите.

4. Подобрява зрението.

Вълшебната комбинация от бромелаин, витамин А и бета-каротин в ананаса подобрява зрението, подсилва съдовете в очите, както и очния нерв. В резултат замъгленото зрение и затрудненията в нощното виждане се подобряват.

Вълшебна отвара за отслабване с 3 съставки

Свързани статии

5. Заздравява костите.

В ананаса се съдържат големи количества калций и магнезий, които правят костите по-здрави. Достатъчно е да похапвате по 1 чаша ананас, за да получите до 70% от необходимия магнезий за деня.

6. Предотвратява инфаркт.

Поради положителното си въздействие върху кръвоносните съдове, ананасът може да се окаже много полезен в предотвратяването на сърдечносъдови инциденти.

7. Ще ви запази млади за по-дълго.

В ананаса има големи количества манган, който активно се бори със свободните радикали. Това забавя значително стареенето като запазва кожата и целия организъм по-млади задълго.

8. Улеснява храносмилането.

Пулпата на ананаса, както и неговият сок, помагат за доброто храносмилане. Той успешно се бори със запека, подуването и газовете. Успешно потиска и колита в червата, стомашните язви, намалява киселинността в стомаха.

 

Коментирай