Здраве и красота

Маски за коса срещу есенен косопад

Помагат на косата да се съживи

02.11.2017г. / 13 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента е сезон, за който косопадът е характерен. Много жени страдат от повишено окапване на косата през есента.

Състоянието се счита за нормално, стига да не пада твърде много коса. Това би могло да говори за по-сериозен здравословен проблем и трябва да бъде консултирано с лекар.

За щастие натуралните маски за коса имат мощни свойства срещу есенния косопад.

6 чудесни домашни маски за гъста коса

Направете си полезни домашно приготвени маски за коса, с които ще помогнете на косата си да преодолее шока от смяната на времето, студения вятър и агресивните климатични есенни условия.

Маска с мед, рициново масло и яйце

Счупете 1 яйце и отделете жълтъка. Разбийте го и към него добавете 1 супена лъжица рициново масло и 2 супени лъжици мед. Разбъркайте добре сместа (може и с миксер или пасатор). Нанесете маската в корените и разнесете чак до краищата. Оставете да подейства 15 минути и измийте с мек шампоан.

Маска с кокосово масло

В тенджера смесете 2 супени лъжици кокосово масло и 1 супена лъжица зехтин. Когато кокосовото масло се разтопи разбъркайте и свалете от котлона, докато се охлади. Излейте маслата в купа, докато добие стайна температура. Нанесете върху влажна коса с масажни движения. Оставете да подейства 40 минути. Измийте с топла вода и мек шампоан.

Регенерираща маска за силно увредена коса с кокосово масло

Маска с банани, мед и кокосово масло

Бананите са богати на витамини, минерали и антиоксиданти. Те помагат срещу есенния косопад, правейки косъма здрав, жизнен и лъскав.

Нарежете на кръгчета два узрели банана. Пресовайте ги до получаване на паста. Добавете към тях 1 супена лъжица кокосово масло (разтопено) и 2 супени лъжици мед. Разбъркайте добре. Нанесете върху влажна коса като масажирате скалпа. Оставете да подейства 40 минути и измийте с мек шампоан и топла вода.

След всяка маска можете да изплаквате косата с отвара от зелен чай. Тя има множество антиоксиданти, подсилващи скалпа, корена и косъма в дълбочина. Те ще намалят косопада и ще съживят косата през есента.

Коментирай