Здраве и красота

Живот в Уелнес – как да постигнем хармония на ум, дух и тяло

Научете повече за философията уелнес и как може да промени живота ви по невероятен начин

06.12.2017г. / 06 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Хотел "Ястребец".

Снимка: Хотел "Ястребец".

Все по-модерно е да говорим за уелнес и здравословен начин на живот, стремеж към хармония на ум, дух и тяло в едно, както и усъвършенстване на личността чрез различни физически и дихателни практики. Но знаем ли всъщност какво точно е уелнес и как може да ни помогне да достигнем до прекрасно здраве, до психологическа и емоционална стабилност?

Уелнес представлява цялостна философия за един по-добър живот. Тази философия обхваща всяка сфера на нашия живот – физическо здраве, социална комуникация и връзки, интелектуално и емоционално развитие, което я прави житейска стратегия на съвременния човек.

Следвайки уелнес философията в отделните елементи от своя живот, постигаме по-добро духовно, умствено-емоционално и физическо състояние и благополучие.

Имайки предвид всичко това, уелнес мястото е дестинация, която предлага различни процедури и активности, с които се въздейства благотворно на състоянието и качеството на живот на човека – спа процедури, масажи, физическа активност, дихателни практики за оздравителен и лечебен ефект на душата и ума, здравословно хранене и активен релакс.

Хотел „Ястребец Уелнес и СПА“, сгушен във вековните иглолистни гори на Рила планина над Боровец, е мястото, на което може да се отдадем на специалната програмата „Живот в Уелнес“.

Какво представлява програмата и защо е необходима?

„Живот в Уелнес“ е програма, която се провежда в рамките на няколко дни, в приказната атмосфера на уелнес място. По време на програмата, с помощта на екип от фасилитатори се провеждат различни физически и дихателни практики, йога практики, спа терапиии уелнес беседи, чрез които да опознаем уелнес философията. Преживяването се допълва с кристалната светлинна терапия и енергиен преглед с Биопулсар-Рефлексограф.

Кристалната светлинна терапия съчетава хромотерапия (лечение с цветове, цветотерапия), светотерапия, вибрационна и музикална терапия. Уникалното кристално легло е изработено от самия му създател Жоао де Деус и носи неговата енергия. Биопулсар-Рефлексограф е иновативен метод за точна енергийна диагностика на всеки орган.

По време на програмата всяко едно хранене е съобразено с енергетиката на планетите и вибрациите на цветовете по учението на Петър Дънов.

Интегралните игри и беседите за емоционална интелигентност са съществена част от програмата и представляват различни психологически подходи за работа в игрова форма. Възможността да видим себе си отразени в другите, подпомага личните процеси на разбиране и осъзнаване на себе си, моделите си и сенчестите страни в нашата личност, до които в ежедневието нямаме достъп. Освобождаването от маски и роли, макар и за кратко в играта, позволява да се провокираме за един процес на себеразкритие и опознаване на вътрешното си пространство.

Звукотерапията има за цел да освободи всеки един практикуващ от натрупания стрес в тялото и ума. Посредством изпяване на определени звуци, словосъчетания и мантри, ние работим на всички нива, като създаваме определени вибрации, които имат лечебен, изчистващ и зареждащ ефект.

Как преминават срещите в програмата?

Срещите протичат в атмосфера на близост и лекота, разказват Миро и Христина, които са фасилитатори на дихателни практики в програмата.

„Всеки един участник се чувства приет, чут и разбран от останалите участници в групата, което дава и на нас като водещи възможност при всяка среща да даваме все повече възможности за преживяване и осъзнаване. За да се свърже човек с идеята на „Живот в Уелнес“, е необходимо само да се довери на естествените интуитивни нужди, и когато го направи ще открие с лекота и радост, че това е най-естественият начин, по който може да се живее, и че всъщност това е самият живот.“


С какво ви обогатява програмата?

 Фокусът е към холистичния поглед за здравословен начин на живот и баланс на ума, духа и тялото.

„Програмата наистина предоставя реална възможност само за няколко дни да балансирате тялото си, да се заредите и да трансформирате необходимите ментални и емоционални модели. Твърдя го като участник и като свидетел на промените в останалите участници.“, разказва Десислава Дамянова, която е фасилитатор за темите Емоционална интелигентност към програмата.

Хората, с които се срещам чрез програмата са различни. Истината е, че независимо от статута в обществото, влезе ли в програмата участник – сваля маските, които носи в живота, излиза от ролите, които заема в ежедневието и остава една душа с всички човешки потребности и житейски казуси. Просто себе си. Всеки един човек има нужда от това. Чрез програмата може да се постигне дълбоко себеосъзнаване, вътрешен баланс и хората се чувстват изпълнени с живот! "

Мястото


Мястото

Мястото, на което се провежда програмата е в защитена природна среда, с чист въздух и в една от най-красивите планини в България, което в голяма степен е от значение за качествената почивка, споделят Миро и Христина.

Това създава възможност за всеки решил да участва в програмата да получи в максимална степен едно съзнателно общуване в присъствието на природа, качествена жива храна и дълбокосмислено общуване с групата и със себе си.

Интегралната теория, върху която са изградени повечето от практиките, които водим, ни учи на балансирано съчетаване на ежедневието изпълнено с задължения и естествената почивка, от която се нуждае всеки един от нас. Интензивната работа с дишане, йога практиките, работата със собствения глас, могат да покажат на всеки един участник един различен подход към качествено нов начин на живот, обединяващ древни практики и съвременни научни подходи в осъзнаване на собствените нужди на всеки един индивид.

Неоспорим факт е, че Рила планина е много силно енергийно място. Учителят Дънов неслучайно е наричал Рила – Свещената планина. Именно затова хотел „Ястребец Уелнес и СПА“, разположен на едно от най-енергийните места, е най-подходящото място за преживяване на програмата „Живот в Уелнес“
 
В периода 12-15-ти декември 2017 г. ще се проведе програмата „Живот в Уелнес“ в хотел „Ястребец Уелнес и СПА“. За повече информация и записване вижте тук. 

 

Коментирай