Здраве и красота

5 неща, за които да използваме мицеларната вода

Различни от премахване на грим

03.01.2018г. / 11 04ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мицеларната вода е прекрасен, бърз и мързелив начин да премахнете грима без да оставите и следа от него. Още по-хубавото е, че тя не изисква изплакване, което прави рутината ви за почистване на лице още по-бърза.

Ще се зарадвате да разберете, че мицеларната вода може да се използва за още неща в ежедневието, с които животът ви ще стане по-лесен.

Какви рискове крият мръсните инструменти за грим?

1. Почиства мръсната мивка.

В забързаното ежедневие често не ви остава време да почиствате ежедневно мивката – едно от най-употребяваните и цапани пособия в банята. Мицеларната вода прави чудеса с мивката само за минути. Просто втрийте напоен с мицеларна вода тампон по емайла ѝ и лесно ще премахнете наслояванията.

2. Коригиране на грешки при гримирането.

Вместо да разваляте целия грим или да използвате тоалетно мляко за корекция на грима (то крие риск от сериозно размазване), използвайте мицеларна вода. Просто натопете една клечка за уши в малко мицеларна вода и леко тампонирайте засегнатото място. За секунди няма да остане и следа от грешката.

3. Освежавайте кожата си.

Мицеларната вода не се използва само за премахване на грима, но и за освежаване на кожата. Тя премахва наслагванията и замърсяванията през деня и прояснява тена.

6 грим техники, които трябва да спрете да правите!

4. Изтрийте изкуствения тен от ръцете си.

Оранжевите пръсти и ръце след нанасяне на продукти за изкуствен тен без ръкавици може да се окажат истинско бедствие. Вместо да търкате агресивно ръцете си със сапун или четка, което ще направи кожата суха и напукана, използвайте мицеларна вода. Тя ще премахне основното замърсяване и оцветяване. Останалото можете да измиете с вода и сапун.

5. Премахва петна от грим по дрехите.

Отивате на среща, гримирали сте се перфектно, обличате зимното си палто или яке с висока яка и о, ужас – омазвате я цялата с грим.

Лошото при тъканите е, че гримът трудно се премахва от тях. В повечето случаи дори след пране просто се замазва. Не и ако използвате мицеларна вода преди това. Тя ще спаси дрехите ви от ужасните петна от грим.

Коментирай