Здраве и красота

Какво трябва да знаете, ако искате да потъмните цвета на косата си

Преминаването от русо към кестеняво крие някои особености

19.01.2018г. / 10 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Русите цветове в косите са страхотни, но все някога идва време за промяна. Ако сте решили да се превърнете от блондинка в брюнетка, има няколко неща, които трябва да знаете.

Как по-лесно и ефективно да потъмните цвета си в домашни условия?

1. Изберете полуперманентна боя.

Не се хвърляйте директно на най-агресивните бои, за да сте сигурни, че цветът ще се получи. Препоръчително е да изберете такава, която съдържа амоняк, но в малки количества. Напълно перманентните бои разтварят кутикула на косъма и внедряват цвета вътре в него. Ако имате лека и не толкова гъста коса, това е вредно и непрепоръчително.

Малко известни факти за косата

2. Избягвайте студените тонове.

Пропуснете хладните нюанси, когато преминавате към отбора на брюнетките. Изберете по-топли, близки до натуралните тонове. Това ще направи косата по-богата, гъста и жива.

3. Купете боя, която е един тон по-светла от желания цвят.

Когато сте руса и искате да преминете към тъмни тонове, не правете грешката да скачате директно към цвета, който искате да добиете. Имайте предвид, че ако косата ви е светлоруса ще се доближи по-бързо до желания тъмен цвят. Внимавайте да не се потъмните прекалено.

4. Отцепете района.

Всяка жена, която боядисва косата си в тъмни или червени цветове знае колко трудно се премахва боята от врата, челото и ушите след приключване. Затова „отцепете района“ предварително като намажете кожата с малко вазелин. Той ще предотврати прихващането на боята към кожата.

Грим според цвета на косата

5. Втривайте боята по-старателно.

За да покрие добре, тъмната боя се нуждае от по-щателно втриване в скалпа. Така ще сте сигурни, че всяко русо косъмче е боядисано. При русите коси дори да не се стараете толкова, няма да си личи.

Коментирай
Здраве и красота