Здраве и красота

Всичко, което трябва да знаете за бретона

Как да го укротим

13.02.2018г. / 13 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Отдавна обмисляте дали да не смените прическата си и сте се спрели на бретон. Той е едновременно магнетичен и придава съвършено различен вид на лицето и косата ви, но е и рискован, защото е труден за поддръжка. Наясно сте с това и в главата ви започват да се трупат куп въпроси.

За да отговорим на тях ще се опитаме да очертаем най-важните неща, които трябва да знаете преди да си направите бретон.

Започнете с малки стъпки

Бретонът – красив завършек на прическата

По-лесно е да отметнете скъсените кичури коса назад, ако не се харесате. Затова отначало опитайте с 2-3 кичура, не повече. Скъсете ги малко, така че да можете да ги слеете с останалата коса в случай, че не се одобрите.

Започнете с дълъг бретон

Когато косата е свикнала да стои отметната назад е трудно да я накарате да заеме новата позиция, която се опитвате да ѝ придадете. Опитайте с по-дълъг бретон или такъв, оформен стъпаловидно, спускащ се леко встрани.

Бретонът може да е най-доброто от двата свята на прическите

Условно наричаме прическите със или без бретон „два свята“. Бретонът е една огромна разграничителна линия, която може да ви помогне да си направите нова прическа без реално да променяте дължината ѝ. Не искате да скъсявате косата си, но искате нова визия? Опитайте с бретон!

Помислете за „лизнатото“ на косата

Ако по природа имате „лизнато“, не се старайте да го прикривате, а го подчертайте. Съобразете бретона си с него, така че да можете да го носите леко настрани. Ако пък държите да имате прав и гъст бретон се въоръжете с търпение всяка сутрин.

Свързани статии

Прически за средна дължина на косата (галерия)

Обичайте природата си

Ако имате къдрава коса трябва да знаете, че това не я прави негодна за бретон, напротив. Къдравите коси с къдрав бретон са актуални и много секси. Трудно е единствено, ако държите бретонът да е прав и гъст, позициониран твърдо върху челото.

Планирайте

Ако искате да имате бретон трябва да знаете, че поддръжката му изисква доста по-чести посещения при фризьора. Добре е да ги планирате предварително, за да избегнете бъркане в очите и смесване на кичурите с останалата коса.

Винаги започвайте с бретона

Когато имате бретон и си правите прическа сутрин или просто се сушите със сешоара, винаги започвайте с бретона. Той е труден за позициониране, така че оформете го, след това се заемете с останалата част от косата. Докато оформите нея съществува риск бретонът ви пак да възвърне част от неоформения си облик. Така ще имате време да го коригирате и стопирате окончателно в желаната позиция.

Коментирай