Здраве и красота

Натурални грижи за премахване на милиуми по кожата

Разкрийте красотата на кожата си

14.03.2018г. / 13 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Малки бели точици, твърди на пипане, разположени най-често в областта около очите? Това състояние на кожата се нарича милиа и се среща както при бебета, така и при възрастни. Милиумите, които наподобяват малки перлички скриват красотата на кожата.

Трудно е да бъдат премахнати без помощта на козметик, затова е добре да не се опитвате да стискате сами или да използвате игла за тяхното елиминиране. Образуват се в резултат на натрупване на кожна мазнина, която няма отвор към кожната повърхност.

Според специалисти появата им може да е в резултат на по-мазна кожа, при дефицит на витамини, неправилна грижа за кожата, нездравословно хранене, повишаване нивата на лошия холестерол и други.

Как може да ги третирате в домашни условия и да почистите кожата си от тях?

Споделяме 4 грижи, които е добре да правите в рамките на няколко седмици. Ако забележите дразнение върху кожата си е добре да се обърнете към козметик, за премахването на милиумите. Тези грижи не се препоръчват за бебета.

Домашен крем за омекотяване на кожички около ноктите

Грижа с мед

Медът е един от най-полезните натурални продукти за кожа. За да третирате милиумите е важно да използвате качествен мед. Нанесете малко количество от него върху проблемните зони. След 20 минути може да изплакнете с хладка вода.

Пилинг със захар

Един или два пъти седмично е добре да правите пилинг върху милиумите, за да ги премахнете постепенно. Към едро гранулирана захар прибавете няколко капки лимонов сок, може и мед. Внимателно масажирайте пилинга върху лицето си. След няколко минути може да изплакнете с хладка вода.

Нанесете пресен доматен сок

Поради слабата си киселинност, доматеният сок може да помогне да премахнете милиумите. Разрежете един зрял домат и от сока му вземете малко количество с помощта на памучен тампон. Нанесете върху проблемните зони. След 20 минути изплакнете. Правете тази грижа всеки ден или през ден.

6 полезни употреби на лайката

Използвайте рициново масло

Рициновото масло е едно от най-добрите в грижата за красива и здрава кожа. На него може да разчитате и когато искате да премахнете досадните милиуми от кожата.

В купичка смесете равни количество зехтин с рициново масло. Разбъркайте добре и нанесете върху кожата за 15-20 минути. След това измийте с деликатен сапун и хладка вода.

 

Коментирай