Здраве и красота

Рибено масло в грижа за красотата

Прави косата лъскава и здрава

27.02.2018г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едни от най-полезните мазнини, които можем да си осигурим са тези от приема на рибено масло. Хапвайки риба или под формата на хранителни добавки, ценното масло ни осигурява омега-3 мастни киселини, витамини А и D.

Проучвания показват, че рибеното масло се грижи за здравето на сърцето, помага за ефективното изгаряне на мазнини, важно е за здравето на костите, подобрява паметта и други (не се препоръчва за бременни, кърмачки, хора с хронични заболявания и други). Но как ни помага да бъдем по-красиви?

Подхранва сухата кожа

Нищо не може да направи кожата ви по-сбръчкана и вяла от липсата на хидратация. За щастие редовният прием на рибено масло под формата на хранителна добавка, може да подхрани в дълбочина сухата кожа. Също така може да прилагате и върху проблемните зони от маслото за по-дълбоко хидратиране.

10 трика за бърз растеж на миглите

Помага в контрола на акне

Една от причините, поради които капсулите рибено масло са полезни за цялостното здраве е, че благодарение на тях се намалява възпалението в организма. Тъй като акнето е възпалителен процес, може да попитате вашия дерматолог дали не е добре да приемате хранителната добавка. Рибено масло може да нанесете и върху проблемните зони за няколко минути и след това да изплакнете обилно с хладка вода.

При екзема

Освен акне, друго много често възпаление на кожата е екземата. И тук рибеното масло може да помогне за контролиране на състоянието по два начина. Единият е да го направите част от вашето ежедневие, приемайки го като хранителна добавка, другият е да го прилагате върху проблемните зони.

Свързани статии

За здрави нокти

Здравите и красиви нокти се нуждаят от редовно подхранване както вътрешно, така и външно. Ако вашите нокти са по-меки, податливи на счупване, раздвояване, помислете за прием на рибено масло. Също така може да направите маслото и част от вашите домашни грижи, като 1-2 пъти седмично масажирате ноктите и кожичките около тях с него.

Етерично масло от валериан – при стрес и раздразнен стомах

За красива коса

Не на последно място, приемането на капсули от рибено масло може да ви помогне да направите косата си здрава и блестяща. Също така може да го добавяте към вашите домашни маски за коса. Хранителните елементи в него ще спомогнат косата да бъде по-здрава, подхранена, лъскава.

Коментирай